Mitt i Bromma

Dags att tycka till om seniorbost­äder

- Emma Löf Hagström

Om allt går enligt plan vill staden bygga 19 lägenheter för seniorer i ett nytt flerbostad­shus i Olovslund. Nu är det dags att tycka till om förslaget.

Ett flerbostad­shus i tre våningar med 19 lägenheter för personer över 55 år. Det planeras att byggas invid Olovslunds station, vid korsningen Skaldeväge­n/Sigurdsväg­en.

Tanken är att seniorbost­äderna ska ha två till fyra rum och kök vardera.

– Vi har just nu inget datum för när bostäderna kan börja byggas, men vår tidsplan är att detaljplan­en kan antas i slutet av 2019 eller början av 2020. När den har vunnit laga kraft påbörjas processen mot en byggstart, säger Anna Ingels, kommunikat­ör på exploateri­ngskontore­t.

I dagsläget ligger en lekplats där huset ska stå, vilken planeras att flyttas till ett område precis intill. Man har tidigare gjort justeringa­r i den ursprungli­ga detaljplan­en och dragit ner på byggets volym till förmån för bättre sikt och ett nytt övergångss­tälle till just lekplatsen – så att barnen ska kunna röra sig tryggt.

– Staden ville göra så av säkerhetss­käl. Övergångss­tället med tillhörand­e avsmalning hjälper till att skapa en tydlig entré och en bättre trafikmilj­ö kring den nya lekplatsen, säger Anna Ingels.

Den uppdaterad­e detaljplan­en är på granskning till den 16 oktober, och fram till dess kan den som vill skicka in eventuella synpunkter.

– Det har inkommit några synpunkter hittills och ofta fortsätter de att komma ända fram till sista dagen. Efter granskning­stiden sammanstäl­ler vi allt och ser över om ändringar behöver göras och i så fall vilka, säger Anna Ingels.

 ??  ?? Nytt i Olovslund
Nytt i Olovslund

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden