Mitt i Bromma

Second handbutik växer och flyttar till Ulvsunda.

- Ella Söderberg

Att både sälja och köpa begagnade kläder är ett fiffigt sätt att värna om klimatet. Det menar Carina Orelid som driver en barnbutik med fokus på återbruk. Nu flyttar hon till större lokaler i Ulvsunda.

I fem års tid har Carina Orelid drivit sin butik Care Of på Abrahamsbe­rgsvägen 29-31. Men när hyran höjdes, blev det omöjligt för henne att vara kvar.

– Kontraktst­iden gick ut, och det blev en hyreshöjni­ng som jag inte hade råd med. Det har tagit tid att hitta något nytt, säger Carina Orelid.

Men för två veckor sedan flyttade hon till Bryggeriet Handelspla­ts i Ulvsunda. Istället för 20 kvadratmet­er har hon nu 100 till godo, och berättar att även om det är tråkigt att behöva lämna Abrahamsbe­rg, är det roligt med mycket aktivitet kring handelspla­tsen.

Care Of är en barnbutik med fokus på återbruk. Det innebär att hon säljer både nya och gamla saker som barnkläder, leksaker, böcker och pyssel som folk inte längre har användning för.

– Jag säljer på kommission, grundtanke­n är miljöoch klimattänk­et som jag vill slå ett slag för. Vi använder så mycket idag, och det finns också mycket kemikalier i nya kläder, säger Carina Orelid.

Kontakta i förväg

Den som vill lämna in barnprylar gör dock bäst i att kontakta henne i förväg så att hon ser vad hon har plats för.

I lokalen i Abrahamsbe­rg tog hon ibland emot folk som arbetsträn­ar, något hon hoppas kunna utveckla ännu mer i Ulvsunda.

– Jag vill att det ska bli en verksamhet som sysslar med remake, dit folk i utanförska­p ska kunna komma vidare genom skapandebi­ten.

Planen är också att anordna författarb­esök med högläsning för barn i butiken.

– Den 26 oktober planerar jag på att ha någon form av invigning som folk är välkomna att svänga förbi på.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? NYTT LIV. Leksaker, pyssel och spel byter ägare i Carina Orelids butik i Ulvsunda. Bilden är en genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS NYTT LIV. Leksaker, pyssel och spel byter ägare i Carina Orelids butik i Ulvsunda. Bilden är en genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden