Mitt i Bromma

Lisen från Bromma får fint tennisstip­endium.

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

14 timmars träning per vecka ger resultat. I somras vann Brommatjej­en Lisen Rinman SM i tennis, och nu har hon tilldelats Stefan Edbergs stipendium för sina prestation­er.

Stipendiet delas ut till bästa tjejen och killen i åldersgrup­perna 14 och 16 år. För Lisen Rinman innebär det 50 000 kronor som ska gå till att främja hennes tenniskarr­iär.

– Det känns jätterolig­t, jag har inte tagit emot något stipendium tidigare. Jag reser ganska mycket med tennisen, så då kan jag använda pengarna till hotell eller liknande, säger Lisen Rinman.

Tennis har hon spelat sedan hon var fem år, och intresset har bara vuxit med åren. Hon bor i Smedslätte­n och tränar i Smedslätte­ns LTK och vid tennisakad­emin Good to great. Mycket av hennes tid spenderas i hallen.

– Jag tränar ungefär fem, sex dagar i veckan, och om man räknar med fys, blir det runt 12 till 14 timmar i

Såklart vill jag bli bäst i världen, men det är svårt.

veckan, säger hon.

När Stefan Edbergs stipendium delas ut, räknar juryn poäng från fyra viktiga tävlingar under årets gång. Utomhus-SM i Båstad i somras var en nagelbitar­e, de tre finalister­na hade alla åtta poäng, tills Lisen Rinman tog hem segern.

– Jag har bara vunnit SM i dubbel, så det kändes roligt att det var i singel, säger Lisen Rinman.

De fyra som kom bäst i tävlingen vann även en resa till Schweiz, så på höstlovet ska de dit för att träna med landslaget.

– Målet är att kunna bli proffs och ha tennisen som jobb. Såklart vill jag bli bäst i världen, men det är svårt, säger Lisen Rinman.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STIPENDIUM. Lisen Rinman har tilldelats ett stipendium för sina tennispres­tationer.
FOTO: PRIVAT STIPENDIUM. Lisen Rinman har tilldelats ett stipendium för sina tennispres­tationer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden