Mitt i Bromma

Så laddar Stockholms­lagens supportrar inför Allsvenska­ns guldstrid

Tre Stockholms­lag jagar Malmö – för höstens största fotbollsfe­st

- Albin Tingstedt albin.tingstedt@direktpres­s.se

Förra säsongen gick AIK vinnande ur den allsvenska guldstride­n. Mycket talar för att guldet stannar i Stockholm även i år när också Hammarby och Djurgården är med i titelkampe­n.

Så här svarar höjdarna i klubbarnas största supporter föreningar på hur man laddar upp inför slutspurte­n.

Hur är känslan nu?

– Som supporter mår man till och från inför en match. Min uppladdnin­g går mest ut på att ha ångest, säger Jonas Karlsson Öhlin, ordförande för Bajen Fans.

– Det är hårt tryck på biljetter och vi ligger bra till i tabellen. Men vi tar en match i taget, säger Viktor Adolfsson, ordförande för Järnkamine­rna.

– Vi måste förlita oss på de andra lagens resultat och det är alltid en svår sits, säger Ola Thews, vice ordförande för Allmänna supporter klubben (ASK).

Hur förbereder ni er för sista bortamatch­erna?

Bajen Fans: ”Vi satsar mycket på vår enda kvarståend­e bortamatch mot Östersund. Då handlar det mest om att peppa folk att åka dit, hittills är vi uppe i tre bussar. De kan mycket väl blir fler, utöver alla som åker på egen hand.”

Järnkamine­rna: ”Vi kommer ha tre bussar som tar oss till Göteborg, och sista omgången spelar vi borta mot Norrköping. Då har vi fyllt ett tåg på 750 platser.”

ASK: ”Matchen mot Malmö är slutsåld, och till Falkenberg lär det vara många som åker.”

Planerar ni något extra inför sista hemmamatch­en?

Bajen Fans: ”I stort sett alla pubar på Södermalm är Bajenland. Då kan man nog gå in på vilken pub som helst och det lär vara smockat, men mest längs Folkungaga­tan, Götgatan och Medis såklart, säg åt krögarna att fylla på med bärs i god tid.”

Järnkamine­rna: ”Vi kommer att samlas inför matchen på En Arena vid Globens tunnelbana. Det blir som en sista samling där eftersom huset ska rivas. Där kommer det bland annat att spelas livemusik och det kommer bli en bra sista match.”

ASK: ”Att säga att vi har förberett något vore att ljuga. Det har vi absolut inte gjort.”

Er bästa match på läktaren i år?

Bajen Fans: ”Jag tycker personlige­n att hemmaderby­t mot Gnaget hade den bästa stämningen på flera år. Det var en glöd i luften från båda sidor som gjorde att man taggade till lite extra.”

Järnkamine­rna: ”Vi kände att vi kunde göra vad som helst när vi spelade borta mot Malmö. Där var sjukt mycket folk och ett väldigt bra drag. Där kände vi att vi hade något bra på gång.”

ASK: ”Derbyna är alltid speciella. Då skapas alltid ett enormt tryck från läktaren.”

Hur ser era guldchanse­r ut?

Bajen Fans: ”Alla spelar samtidigt. Då kommer vi att stå där och stötta Bajen på läktaren som vanligt. Samtidigt som det kan komma att hänga på att de andra lagen i guldstride­n torskar.”

Järnkamine­rna: ”Vi tar en match i taget. vi vill göra vårt för att laget ska kunna vinna alla sina tre matcher – då har vi en bra chans. Men vi fokuserar på nästa match, sen får vi se hur långt det bär.”

ASK: ”Realistisk­t ligger Gnaget längst från guldstride­n, om man tittar till tabellen. Men jag tror att vi kan greja det.”

Vilket av de andra 08-lagen har bäst tryck på läktaren?

Bajen Fans: ”Derbyna på Tele2 brukar bli bättre än på Friends. Så det är väl svårt att jämföra egentligen. Gnaget håller en jämnare nivå matchen igenom, medan Järnkamine­rna har sina toppar som de är så stolta över.”

Järnkamine­rna: ”De är dåliga på olika sätt. Jag tänker inte ge dem något. De har sina problem och vi har våra.”

ASK: ”Ingen.”

Sista omgången spelar vi borta mot Norrköping. Då har vi fyllt ett tåg på 750 platser.

Hemmaderby­t mot Gnaget hade den bästa stämningen på flera år. Det var en glöd i luften från båda sidor.

Realistisk­t ligger Gnaget längst från guldstride­n, sett till tabellen. Men jag tror att vi kan greja det.

 ??  ?? VIKTOR ADOLFSSON. Ordförande för Järnkamine­rna:
VIKTOR ADOLFSSON. Ordförande för Järnkamine­rna:
 ??  ?? JONAS KARLSSON ÖHLIN. Ordförande för Bajen Fans:
JONAS KARLSSON ÖHLIN. Ordförande för Bajen Fans:
 ??  ?? OLA THEWS. Vice ordförande för Allmänna supporterk­lubben:
OLA THEWS. Vice ordförande för Allmänna supporterk­lubben:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden