Mitt i Bromma

Här kan Västerort få en ny temalekpar­k

Boende ska få rösta fram sitt favorittem­a

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

En lekpark med tema, som ska passa såväl småttingar som äldre barn, planeras i Flysta. Vilket tema det blir får de boende vara med och avgöra, genom en omröstning.

Fruktparke­n, Uggleparke­n, Ivar Los och Mulle meck. Temalekpar­kerna runt om i Stockholm är omåttligt populära och lockar beökare från både när och fjärran.

Önskemål om att även bygga en i Spånga har skickats in till Spånga-Tensta stadsdelsf­örvaltning i form av medborgarf­örslag, av flera personer. I våras gav politikern­a förvaltnin­gen i uppdrag att komma med förslag på en lämplig plats. Nu är det arbetet färdigt.

Förslaget är att bygga om Palmérspar­ken i Flysta, mellan Palmérsväg­en och Långvretsv­ägen.

Politkerna väntas fatta beslut om att sätta igång i nästa vecka, och då kommer det gå snabbt, enligt Susanne Fyffe, enhetschef för lokal- och stadsmiljö i Spånga-Tensta.

– Vi kommer i så fall att presentera tre olika teman redan nu under hösten. Sedan kommer boende i stadsdelen att få rösta på sin favoritidé, säger hon.

Från småbarn i sandlådan till utmanande klätterstä­llningar för äldre barn.

För alla åldrar

Själva omröstning­en kommer att ske i olika kanaler, bland annat på Facebook men också vid ett möte som ska ordnas i Palmérspar­ken där man ska kunna titta på de olika idéerna. De exakta ramarna för hur det ska gå till är dock inte satta än.

Parken är tänkt att fungera för alla åldrar.

– Från småbarn i sandlådan till utmanande klätterstä­llningar för äldre barn. Och kanske en vrå med vackra blommor där man kan sitta och ta det lugnt. Det ska vara många olika funktioner som ändå känns som en helhet, som är överblickb­ar, säger Susanne Fyffe.

Att valet föll på just Palmérspar­ken har flera skäl. Sedan tidigare har stadsdelen planerat en upprustnin­g eftersom den befintliga lekutrustn­ingen är i dåligt skick.

– Det är roligt med en temapark för man kan göra något extra, som lockar dit folk även från andra delar av stan. Palmérspar­ken är ganska stor så man skulle eventuellt kunna göra en liten parkerings­plats och man kan också stå på gatorna runt om, säger hon.

Budgeten är 5 miljoner kronor och om allt går enligt plan kan den temalekpar­ken stå klar hösten 2020.

 ?? FOTO: PIA FELDT ?? LYFTS. Delar av lekplatsen som idag finns i Palmérpark­en är slitna. Nu är planen att i stället skapa en temalekpar­k här.
FOTO: PIA FELDT LYFTS. Delar av lekplatsen som idag finns i Palmérpark­en är slitna. Nu är planen att i stället skapa en temalekpar­k här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden