Mitt i Bromma

Här ska det bli second hand med barnkläder

- Stella Papapanagi­otou

Nu står det klart vad som ska hända med gamla järn- och färgbutike­ns lokaler i Spånga centrum. Om några veckor öppnar en second hand-affär med barnkläder.

Just nu pågår arbetet med att omvandla gamla Spånga järn och färg till en second handaffär med barntema.

Det är Solhemsbon Julia Sjösten som gör sig redo att flytta in sitt företag Barnaskara­n, som legat i Årsta i nio år.

– Jag tog över för ett år sedan.

● Men hyran var hög och jag har själv två små barn så det var tufft att köra till andra sidan stan varje dag. Här kan de hänga med i butiken, säger Julia Sjösten.

Konceptet är försäljnin­g av barnkläder på kommission – förtjänste­n delas alltså mellan den som lämnat in kläderna och butiken.

– Det är ingen loppis men det är billigare än att köpa nytt. Jag är jättenoga med det jag tar in, tvättar och stryker allt. Det är mest barnkläder men också leksaker, bärsjalar och annat, säger Julia Sjösten.

Som Spångabo har hon själv varit inne och handlat i järnaffäre­n flera gånger, när den var öppen. Igår skrev hon ett inlägg i en lokal Facebookgr­upp om sina planer för lokalen. Många har kommentera­t och önskat lycka till och över 240 har tryckt ”gilla”.

– Jag vet att den här lokalen betyder mycket för många Spångabor och var lite nervös för om det här skulle vara välkommet. Att det fick så fin respons känns helt fantastisk­t, säger Julia Sjösten.

Planen är att öppna i början på november. Inredninge­n bygger hon och hennes man Christer själva, berättar Julia Sjösten.

– När vi tog över var här helt tomt. Jag vill göra detta till en mötesplats, det ska finnas en del där man kan sitta och ta en kaffe. Det ska vara mysigt och kul att komma hit, säger Julia Sjösten.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FIXAR. Julia Sjösten och hennes man Christer Sjösten, jobbar nu med att göra i ordning lokalen inför öppnandet.
FOTO: PRIVAT FIXAR. Julia Sjösten och hennes man Christer Sjösten, jobbar nu med att göra i ordning lokalen inför öppnandet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden