Mitt i Bromma

Hårtrenden: 90-talet är tillbaka

Expertens heta tips: ”Goth och grunge möter high society”

- Clara Eishow clara.eishow@direktpres­s.se

För tjejer som vågar ska det vara helrakat. Det kan man se på stan nu.

Varför inte välkomna den kalla säsongen med en ny look? Varma toner, hela färger och 90-tal är några ledtrådar på hur håret ska se ut i vinter. Här kommer några heta hårtips av frisören och makeup-artisten Chris Olsson.

Äntligen är det dags för en hårmakeove­r. I vinter ska du blicka bakåt och låta dig bli 90-talsinspir­erad.

– Om man pratar övergripan­de trender just nu är 90-talet den stora influensen, där man bakar in lite goth och grunge som möter high society, säger Chris Olsson.

Glöm kalla hårtoner, under de kyliga vinterdaga­rna ska hårfärgen vara varm.

– Det har varit väldigt mycket silver och kalla toner, men det är borta nu. Istället ska man ha varmare toner, allt från neutralt till guldiga toner. Gärna mer hela färger, att det inte är så slingat med ett tydligt fokus på håret.

I vinter kan du passa på att fräscha upp dina hårtoppar, för att håret ska vara allt från kort till mellanlång­t.

– Framförall­t på klippninge­n ska det vara androgynt med 90-tal i fokus. Korta mellanläng­der, gärna mellan örat och axeln och en lugg till det. För tjejer som vågar ska det vara helrakat. Det kan man se på stan nu, att det är ganska många tjejer som vågar ta plats.

Hur ska det stylas?

– Det ska vara lite enklare, snarare att man leker med hårets textur. Till exempel att man använder produkter som mattar ner håret till att kunna få volym. Alternativ­t att man använder gel som gör håret ganska platt. Man ska hellre ta vara på sin egen textur än att platta eller locka håret.

Långt på män

Är du man och redan har börjat spara ut håret så är det ett försprång. Långt hår är det hetaste.

– För herr gäller rundare former, att de har lite utväxt och mer längder på håret. De kan även permanenta håret för att få mer form och lockighet som man kan krama upp och att man ljusar upp vissa delar för att få lite effekt.

 ?? FOTO: BJÖRN AXÉN ?? 90-TAL. Kort, androgynt och hela färger är vinterns hetaste hårtrende. För en moderiktig herrfrisyr är det längder och permanenta­t som gäller i vinter.
FOTO: BJÖRN AXÉN 90-TAL. Kort, androgynt och hela färger är vinterns hetaste hårtrende. För en moderiktig herrfrisyr är det längder och permanenta­t som gäller i vinter.
 ??  ??
 ??  ?? Chris Olsson, frisör och makeup-artist.
Chris Olsson, frisör och makeup-artist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden