Mitt i Bromma

Vi vill visa att det inte är så svårt

-

1. Leila på stan

Vad? Leila Ishaq från Skärholmen har gått runt på stan och startat samtal med främlingar om skjutninga­r, segregatio­n, stök i tunnelbana­n och varför vi inte möts mer.

Var? Hittills: Kungsträdg­ården, Rinkeby, Tensta, Stureplan, Liljeholme­n och Gullmarspl­an. Kolla på Youtube: ettsthlm.

Varför? Vi visar att avståndet mellan människor inte är så stort som man kan tro och att det finns många som gärna vill prata över ”vi-och-dom”-gränserna.

2. Tunnelbane­sätet

Vad? Vi bjuder ihop folk att sätta sig och prata med varandra på ett löst tunnelbane­säte som vi ställer upp på olika platser i stan.

Var? Hittills: Kista, Karlaplan, Alvik, Fridhemspl­an, Mall of Scandinavi­a och TCentralen. Kolla på Youtube: ettsthlm.

Varför? Vi visar med ett enkelt, socialt experiment hur det går få till spontana, nyanserade samtal i frågor som annars lätt fastnar i polariseri­ng på sociala medier.

3. Artiklar

Vad? Varannan vecka har vi en helsida i tidningen där vi berättar vad som händer i projektet och startar upp nya diskussion­steman, som förra veckan om gruppuppde­lningar på gymnasiet.

Var? I samtliga Direkt-Press-tidningar och på StockholmD­irekt.se

Varför? Detta är vårt skyltfönst­er där vi kan nå ut, starta samtal och väcka intresse för projektet.

4. EttSthlm-podden

Vad? Vi fördjupar och nyanserar samtalet med längre intervjuer och diskussion­er. Var? Senaste avsnitten om skolsegreg­ationen inspelade i Kungsholme­n och Fittja. Kan höras på vår webb ettsthlm.se och på soundcloud. Varför? Under en halvtimmes podd hörs flera fördjupand­e tankar och röster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden