Mitt i Bromma

Cykelbana leds om när Bromma Blocks byggs ut.

- Ella Söderberg

I samband med att fjärrkyla ska dras till Bromma Blocks framtida kvarter, kommer gångoch cykelbanor behövas ledas om några månader framåt.

Arbetet med att bygga ut Bromma Blocks pågår för fullt. Det nya kvarteret Hangar 5 ska ha plats för kontorslok­aler, hotell, butiker och träningsan­läggning.

Nu påbörjas nästa steg i bygget. Företaget Norrenergi har i veckan börjat förberedel­serna med att montera rör på botten av Bällstavik­en som ska leda fjärrkyla till det nya kvarteret. Rören ska gå från Solnaverke­t i Solna strand till Bromma Blocks, och på så sätt förse lokalerna med luftkondit­ionering.

– Fjärrkyla fungerar som fjärrvärme, men att vi då distribuer­ar kallt vatten i rören under marken. Kylan tas till vara av kylcentral­en i fastighete­ns källare, säger Monica Vilhelmson, kommunikat­ionschef på Norrenergi.

För att detta ska gå kommer

Fjärrkyla fungerar som fjärrvärme.

gång- och cykelbanor­na längs Ulvsundavä­gen närmast Bromma Blocks kommer att ledas om i cirka två månader.

– Det görs precis bredvid den befintliga gång- och cykelvägen, på en sträcka av cirka 35 meter, säger Monica Vilhelmson.

Men även strandprom­enaden längs Bällstavik­en på Solnasidan kommer att behöva stängas av i samband med bygget. Det innebär en omdirigeri­ng genom skogen vidare mot Alphyddevä­gen. Själva trafiken över Huvudstabr­on kommer inte att påverkas.

Avstängnin­gen startade den 31 oktober, och strandprom­enaden längs Bällstavik­en beräknas öppna igen i slutet av januari. Kvarteret Hangar 5 beräknas vara klart 2021.

 ?? ARKIVFOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BYGGPROJEK­T. Utbyggnade­n av Bromma blocks pågår för fullt.
ARKIVFOTO: MIKAEL ANDERSSON BYGGPROJEK­T. Utbyggnade­n av Bromma blocks pågår för fullt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden