Mitt i Bromma

Annedals nya italienare med pasta, pizza – och kebab.

- Ella Söderberg

Att Annedal har många sushiställ­en råder det ingen tvekan om. Därför var förväntnin­garna höga när den italienska Valentino slog upp dörrarna förra veckan.

Den gamla byggnaden på Bällstaväg­en 27 sticker ut bland de nybyggda lägenhetsh­usen tvärs över gatan. Med en kritvit fasad och klassiska rödvita markiser hoppas nyöppnade Valentino Italiano bli det nya haket för invånarna i Annedal.

– Det var riktigt högt tryck första dagen, och så slutade kassan att fungera, typiskt nog, säger Yakoub, som är med och hjälper till att starta upp sin pappas restaurang nu i början.

Bra mat viktigast

Han säger att det var lite struligt då många gäster kom under lunchen, och att de inte riktigt var förberedda på det.

– Vi jobbar på att det ska bli bättre. I och med att vi är ganska nya, är vi väldigt öppna för feedback. Vi vill höra vad gästerna tycker för att kunna bli bättre. Men det viktigaste för oss är att maten ska smaka bra, säger Yakoub.

Själva byggnaden är kmärkt, och var i ett stort behov av renovering innan den kunde bli restaurang. – Vi tog över den i februari i år, och trodde det skulle bli klart innan sommaren. Men eftersom den är så pass gammal och kmärkt har det tagit längre tid. Vi har putsat om hela fasaden, men har behållit den här fina väggen för att få en hemtrevlig känsla, säger Yakoub och pekar på tegelvägge­n längs in.

Nyfikna grannar

Enligt honom har det varit många boende i området som länge nyfiket kikat in och frågat när de ska öppna. På menyn finns både pizzor, pasta, sallader och grillrätte­r.

Även om restaurang­en bara varit öppen ett par veckor tycker sig personalen kunna se ett mönster i vad gästerna verkar sukta mest efter.

– Det är pasta och kebab som går hem, och även pizzor på avhämtning. Nu väntar vi bara på alkoholtil­lståndet, säger Yakoub.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? NYÖPPNAT. Efter en lång väntan har Valentino Italiano öppnat i Annedal.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON NYÖPPNAT. Efter en lång väntan har Valentino Italiano öppnat i Annedal.
 ??  ?? Italienskt.
Italienskt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden