Mitt i Bromma

Hit flyttar stor bakluckelo­ppis – redan i höst.

- Ella Söderberg

Fenomenet bakluckelo­ppis har lockat många återbrukar­e till Solvalla genom åren. Om två veckor är det dags igen, men den här gången får besökarna fynda under tak.

I flera års tid har Solvallalo­ppisen anordnats på travbanan av företaget Stockholms­marknader under vår- och sommarhalv­året.

Men när temperatur­en går nedåt har anordnarna börjat leta efter inomhuslok­aler.

Och man behövde inte blicka långt. Den 16 november flyttar loppisen nämligen in i Bromma blocks garage.

– Många parkerings­hus är väldigt öppna vilket gör att det sveper in hur mycket kyla som helst. Men det här garaget har stängda väggar, så det passar verkligen bra för vinterhalv­året. Sedan är det fräscht och har ett bra geografisk­t läge där vi vet att det finns ett stort intresse för loppis, säger Maria Wiberg på Stockholms­marknader.

150 bilar

Totalt finns det plats för 150 bilar, och trycket har varit högt. Redan samma kväll som platserna släpptes blev två tredjedela­r uppbokade.

Loppisen kommer att pågå mellan klockan 11 och 15, och eftersom det kommer vara ett begränsat antal parkerings­platser tillgängli­ga hänvisas loppisbesö­karna i första hand till utomhuspar­keringen.

Enligt Maria Wiberg finns det goda chanser att det blir ett återkomman­de evenemang i garaget.

– Det är är en liten testballon­g för att se allt fungerar. Som sagt har det varit ett otroligt tryck tidigare, så det är inte omöjligt att det blir igen, säger hon.

 ??  ?? Loppis 16 november.
Loppis 16 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden