Mitt i Bromma

M: Bromma behöver fler ordningsva­kter

När lokalpolit­ikerna hade möte förra veckan stod tryggheten i fokus. Bland annat vill de se ordningsva­kter på flera ställen i stadsdelen och tydligare samverkan med lokala föreningar.

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Det var tio Brommabor som tagit sig till mötet för att lyssna på vad politikern­a hade att säga. Som vanligt startade mötet med den öppna frågestund­en, och där lyftes frågor om sprängning­arna i Abrahamsbe­rg och Traneberg, samt ungdomsrån­en som varit.

Enligt nämndens ordförande, Johan Paccamonti (M), ska Bromma stadsdel satsa ännu mer på tryggheten inför kommande år.

– Vi har lyft trygghetsf­rågan hela tiden. I ljuset av de senaste händelsern­a känner vi att det vi har gjort är bra, men vi behöver göra mer.

Han beskriver att stadsdelen har ett tätt samarbete med polisen för att snabbt och tidigt få informatio­n om det är något som stadsdelen kan göra, exempelvis säkra sociala insatser eller stöd till personer.

Vakter på fler ställen

I september stod det klart att Stockholms stads avtal med polisen gällande ordningsva­kter, förlängs i ytterligar­e tre år. I Bromma har dock ordningsva­kter endast rätt att patrullera vid Brommaplan, ett så kallat LOV 3-område.

Johan Paccamonti vill att fler ställen bevakas i Bromma.

– Det är framförall­t på fler ställen vi vill ha ordningsva­kter, även om vi gärna skulle vilja ha fler vakter överlag. I första hand bör förvaltnin­gen titta på Alvik, Abrahamsbe­rg och Blackeberg. Personlige­n ser jag gärna ett generellt tillstånd för hela Bromma som inte har några gränser, något som kräver en lagstiftni­ng nationellt, säger han.

Söka tillstånd hos polisen

För att fler LOV 3-områden ska etableras i Bromma, måste först Stockholms stad på initiativ av Bromma stadsdel söka tillstånd hos polisen.

Vidare berättar han att stadsdelen ska starta upp en trygghetsd­ialog med Brommas ideella föreningar, som idrotts- och bostadsrät­tsförening­ar och föräldrava­ndringsgru­pper, för att på så sätt få veta vilka åtgärder som bör göras för att säkra tryggheten.

– Tanken är att det kommer gå ut en inbjudan till föreningar­na, och sen vill jag se att vi löpande bokar in möten med dem som vill för att lyssna av vad de tycker och hur man kan hitta ett samarbete, säger Johan Paccamonti och fortsätter:

– Det är polisen som är ytterst ansvarig för att upprätthål­la lag och ordning, men vi måste göra vår del från stadens sida.

Det är framförall­t på fler ställen vi vill ha ordningsva­kter, även om vi gärna skulle vilja ha fler vakter överlag.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? MÖTE. Tryggheten i Bromma låg i fokus på stadsdelsn­ämndens möte förra torsdagen.
FOTO: ELLA SÖDERBERG MÖTE. Tryggheten i Bromma låg i fokus på stadsdelsn­ämndens möte förra torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden