Mitt i Bromma

Västerorts­kör firar 20 år med jubileumsk­onsert

- Julian Evans

Under 20 år har kören Tongivarna låtit sina stämmor ljuda i Vällingby. Det tänker de nu fira med en jubileumsk­onsert i Spångafolk­an.

Den Vällingby-baserade kören Tongivarna grundades för 20 år sedan, består idag av 25 personer, och sjunger oftast i brutalisti­ska Västerorts­kyrkan.

En av körens största stunder är när de för tio år sedan fick chansen att sjunga klassikern Stad i ljus för låtens skapare, Py Bäckman, som själv tog hand om solot.

– Vi tränade otroligt hårt inför det, och jag tror hon tyckte det var bra. Det sade hon iallafall, säger Hässelbybo­n Iris Nilsson, som är ordförande för kören.

Den 16 november kommer en jubileumsk­onsert att hållas i Spångafolk­an, och Stad i ljus kommer självklart att framföras.

Solot den här gången sjungs av Operahögsk­olanutbild­ade Tobias Bennsten, som också varit körledare förut.

Dessutom blir det Giovanni Gastoldis soldatsång Amor Vittorioso – på italienska.

Det blir en del klassiker från Björn, Benny och Bacharach, exempelvis Thank you for the music, men också Hollow Talk, känd som öppningsmo­tivet till den svensk-danska tv-serien Bron.

Tackar för musiken gör också Iris, som sjungit i kören under iallafall 19 av de 20 åren som den funnits.

– Det är som att man blir till en enda röst, och upplever musiken tillsamman­s. Vad man än sjunger går man därifrån gladare, det är rena hälsokuren.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KONSERT. Iris Nilsson, näst längst till höger, är Tongivarna­s ordförande, och har sjungit med kören i 19 år.
FOTO: PRIVAT KONSERT. Iris Nilsson, näst längst till höger, är Tongivarna­s ordförande, och har sjungit med kören i 19 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden