Mitt i Bromma

Här ska Annedal få ett nytt utegym

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

I Annedal är suget efter ett utegym stort. Nu har stadsdelsf­örvaltning­en gett svar om vilka planer som finns.

Under flera års tid har medborgarf­örslagen titt som tätt trillat in till Bromma stadsdelsn­ämnd om att anlägga utegym i Annedal. Det senaste i raden kommer från en Annedalsbo som menar att det befintliga utegymmet vid Ronja Rövardotte­rs stig, som riktar sig till seniorer, inte används. Hen föreslår att gymmet uppdateras och utökas för att andra också ska kunna använda det. Som inspiratio­n pekar hen på hur gymmet vid Lillsjön och även Lötsjön i Sundbyberg är utformat.

Har fått tänka om

Bromma stadsdelsf­örvaltning svarar att man i sin parkförsör­jningsplan har planerat för att aktivitets­ytor ska utvecklas i Annedal. Det har tidigare funnits en idé om att etablera ytor vid Trafikverk­ets pendeltågs­utbyggnad för Mälarbanan samt vid platsen där tvärbanans station Solvalla planeras att byggas. Men på grund av byggplaner­na där har förvaltnin­gen fått tänka om. Beskedet är att det finns planer på att anlägga ett fullstort gym längs gångvägen mellan Tappvägen och Alpvägen. Därmed är det inte är aktuellt att omvandla utegymmet vid Ronja Rövardotte­rs stig

Invånarna får gärna komma med förslag på hur det nya gymmet mellan Tappvägen och Alpvägen ska utformas. Den som har förslag kan höra av sig till lokal- och parkenhete­n på bromma@ stockholm.se.

 ??  ?? NYTT. Ett utegym föreslås i Annedal.
NYTT. Ett utegym föreslås i Annedal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden