Mitt i Bromma

Vuxna skriver till sina yngre idrottsjag

- Ella Söderberg

För att påminna föräldrar och ledare om hur det är att vara ung i idrottsvär­lden, har vuxna fått i uppgift att skriva brev till sitt yngre jag. Nu har breven blivit till utställnin­g.

Alvik Basket, Brommagymn­asterna och Bromma blocks inledde i somras ett samarbete för att stötta föreningar­nas värdegrund­sarbete. För att nå ut till aktiva föräldrar och tränare kom de på initiative­t ”Brevet”.

– Vuxna skriver brev med tips och råd till sina yngre jag, eller till någon i sitt barns ålder. Grundtanke­n är att man ska börja fundera på hur det är att vara ung och idrotta, och inte tänka från ett vuxet perspektiv, säger David McCann, klubbdirek­tör för Alvik Basket.

Han säger att många föräldrar kan bli väldigt passionera­de för sina barn vid en tävling, och att breven ska vara en påminnelse om att barnet kan ha ett annat perspektiv på idrotten än de själva.

Viktigt att väcka ett intresse för de här frågorna.

Maria Sjöholm är verksamhet­schef för Brommagymn­asterna och säger att föreningen­s värdegrund­frågor ska genomsyra allt de gör.

– Det är viktigt att väcka ett intresse för de här frågorna, och att föräldrar och ledare kan knyta an till dem på ett personligt plan för att få en djupare förståelse för betydelsen, säger hon.

Hon tror att majoritete­n av de vuxna i föreningen har en sund inställnin­g till träningen, men att det säkert finns föräldrar som har höga förhoppnin­gar om sina barn.

– Det är väldigt få människor som vill sina barn illa, men pressar man för mycket kan det bli en negativ effekt, säger Maria Sjöholm.

Sedan den 10 mars finns breven utställda på Bromma blocks.

 ?? FOTO: BROMMA BLOCKS ?? STÄLLS UT. Flera brev som vuxna inom idrotten har skrivit finns nu att läsa på Bromma blocks.
FOTO: BROMMA BLOCKS STÄLLS UT. Flera brev som vuxna inom idrotten har skrivit finns nu att läsa på Bromma blocks.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden