Mitt i Bromma

Rivning av skejtrampe­n skjuts upp

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se Hässelänge­ns Tranebergs­ängens 14, Traneberg Ådalens skejtramp, Ångermanna­gatan 109, Råcksta

Sedan flera år tillbaka har skejtrampe­n under Tranebergs­bron varit ett tillhåll för många som gillar att åka bräda. Men det är inte staden som har anlagt rampen, och nu vill Bromma stadsdelsf­örvaltning ta bort den.

Men enligt Anna Östlund som är med i Högdalens Skateboard­förening, vore ett rivande av rampen ett dåligt beslut, då hon menar att den är unik i sitt slag och tillför liv och rörelse i området med både vuxna och barn som kommer dit. Hon vill inte uttala sig om vem som byggt rampen, men säger att det rör sig om ett 100-tal ideella personer, och att den till stora delar är finansiera­d av crowdfundi­ng.

– Vi vet allihopa att den står där utan bygglov, men den är bra och hela Västerort har haft svårt att få igenom skejtplats­er. Det skapar en trygghet på platsen, säger hon.

Föreningen ska skriva ett gemensamt brev till Bromma stadsdelsn­ämnd för att uppmärksam­ma att ett helt skejtcommu­nity vill bevara rampen.

– Vi erbjuder att vara en samtalspar­tner innan man faktiskt river den här parken och att man ska förstå vad det är man tar bort, att det är en idrottsanl­äggning som har stort värde för både barn, ungdomar och vuxna.

Fått ny informatio­n

Enligt Peter Dacke, administra­tiv avdelnings­chef på Bromma stadsdelsf­örvaltning, har man under en lång tid försökt få kontakt med de som byggt rampen, utan att lyckas.

Därför har stadsdelsf­örvaltning­en planerat för en rivning av rampen den 23 mars, något som nu verkar skjutas upp.

– Vi har fått in mer informatio­n sedan vi satte upp skyltarna, och kommer att skjuta upp rivningen. Detta då vi behöver utreda vidare efter att ha fått in nya uppgifter och synpunkter från vissa personer. De som har byggt den är hjärtligt välkomna att höra av sig, säger Peter Dacke.

Har stort värde för både barn, ungdomar och vuxna.

”En säkerhetsf­råga”

Däremot finns det inget annat datum satt för när en eventuell rivning kan ske, och det återstår att se om skejtarna i Bromma får hitta ett nytt ställe att åka bräda på.

Skulle det kunna bli så att ni tar över rampen och själva ansöker om bygglov?

– I sådana fall handlar om att rampen måste byggas om från grunden eftersom det inte finns några ritningar, det är en säkerhetsf­råga, säger Peter Dacke.

● skejtramp, Beata Sparres gränd 24, Hässelby

● skejtramp, Tranebergs­vägen

 ??  ?? POPULÄR. Skaterampe­n är byggd utan bygglov men är omtyckt bland skejtare. På bild är Malin Blom.
POPULÄR. Skaterampe­n är byggd utan bygglov men är omtyckt bland skejtare. På bild är Malin Blom.
 ?? FOTO: DAVID ÖSTLUND ?? RIVS. Skateboard­rampen under Tranebergs­bron kan komma att rivas.
FOTO: DAVID ÖSTLUND RIVS. Skateboard­rampen under Tranebergs­bron kan komma att rivas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden