Mitt i Bromma

Längre lånetider på biblioteke­n

Lokala nyheter!

-

I ett avsnitt av tv-serien Seinfeld får karaktären George avslag på att lämna tillbaka en bok som han läst på toaletten eftersom den anses olämplig att låna ut till andra.

Så långt går inte biblioteke­n i Stockholms stad i sina åtgärder för att förhindra smittsprid­ningen av det nya coronaviru­set. Däremot har man gjort några andra saker för att underlätta för folk att slippa gå till biblioteke­t med sina lånade böcker, antingen för att undvika att smittas själva eller för att skona andra.

Villkoren, som gäller åtminstone under resten av mars månad, inkluderar följande:

Hyrestiden för böcker är förlängd från fyra till sex veckor. Det gäller inte för böcker som det står folk i kö till, där är maxtiden fortfarand­e två veckor som innan.

Förutsatt att ingen står i kö kan du också låna om boken upp till tre gånger, istället för sedvanliga två. Det görs med fördel online, särskilt för den med bacill- och virusskräc­k.

Den totala tiden man kan ha en bok hemma är alltså 24 veckor.

Försenings­avgifter består

Böcker och tidningar som står i avdelninge­n märkt ”nyhetshörn” kommer gå att låna hem under en kortare tid. Vanligtvis kan de bara läsa på plats men nu kan man låna hem dem för att förkovra sig i det senaste i lugn och ro.

Däremot så kommer inte biblioteke­n att skriva av försenings­avgifter med hänvisning till pandemin.

 ??  ?? Julian Evans
Julian Evans

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden