Mitt i Bromma

Fredrik Schützler

Det finns kanske en potentiell läsekrets som skrattar år min skruvade humor.

- Ålder: Familj: Bor:

Jag tog fram gamla teckningar från när jag gick i ettan, alltså för nästan 30 år sedan. Det var konstiga ansikten och jag skrev text till. Med det var mest uttryck, typ ”rap”. Eller att det stod ”nu jäklar”. Så det var inte direkt meningar, som i dag.

Redan då var det väl uttryck för det jag såg och hörde, en sorts vardagsbet­raktelser.

Jag ser inte en utan många karaktärer i ”Schuck” (namnet på karaktären är en blandning av hans efternamn och det engelska uttrycket ”shucks” som är en synonym till ”shit”, reds anm.) Han är inget surkart som enbart ser det negativa.

Schuck är väl en del av mig, men han har även andra sidor. Jag gjorde bland annat en stripp om att folk var deppiga över mörkret i november, men i februari glada för att ljuset kommer tillbaka. Men det är ju fortfarand­e lika mörkt!

Man sitter ibland på långa, tråkiga möten och då kan någon stripp bli till. Jag hade en period för cirka sju år sedan då jag samlade ihop jättemycke­t och senaste

● månaderna har jag hållit på mer än vanligt. Kanske handlar det om att jag är uttråkad, dock inte på mitt nuvarande jobb vill jag påpeka.

Det finns en humor och ironi i vardagen och det känns lite lättare om man kan ha olika vinklar på det man hör, upplever och vill få sagt. Det skulle vara roligt att få utveckla mina strippar. Jag tycker att det är jättekul att de nu publiceras, det finns kanske en potentiell läsekrets som skrattar år min skruvade humor.

Jag skulle gärna ha tecknandet som sidoinkoms­t, men bara att ha den kreativa processen att leverera en i veckan skulle vara intressant. Då skulle jag kunna hålla en viss linje och följa upp vissa vardagsför­eteelser som jag tecknar.”

 ?? Berättat för: Jonny Andersson Foto: Mikael Andersson ?? STORSKOGEN 34 år.
Är i ett förhålland­e. Sundbyberg, Storskogen.
Yrke: Grundskole­lärare i musik och spanska. Spelar egen musik, har ingått i olika band med en reportoar av flamenco, orientalis­kt, jazz och blues. Han har även arbetat som trubadur på Silja Line.
Berättat för: Jonny Andersson Foto: Mikael Andersson STORSKOGEN 34 år. Är i ett förhålland­e. Sundbyberg, Storskogen. Yrke: Grundskole­lärare i musik och spanska. Spelar egen musik, har ingått i olika band med en reportoar av flamenco, orientalis­kt, jazz och blues. Han har även arbetat som trubadur på Silja Line.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden