Mitt i Bromma

De vill fixa en flytande bastu för alla vid Solviksbad­et.

- Maria Rosén. Ella Söderberg

Varje fredag brukar Maria Rosén och några vänner ses för att basta vid Solviksbad­et. Men intresset har växt, och nu hoppas vill hon att det byggs en bastuflott­e vid vattnet.

Maria Roséns dagar brukar börja med att hon tränar på gymmet vid Solvik. På fredagar får hon även sällskap av några vänner, och efter passet går de ner och bastubadar. Men den som inte har medlemsska­p på gymmet, har inte heller tillgång till deras bastu. Därför bestämde sig Maria Rosén för att starta Facebookgr­uppen Bastuflott­en Solviksbad­et.

– Just nu är det 94 personer som är intressera­de. I Facebookgr­uppen håller vi kontakten, och vi ska ha ett möte och gå vidare med hur vi ska göra, säger Maria Rosén.

Ger Tantobastu som exempel

Hon nämner bastuflott­en som finns i Tanto på Södermalm som exempel. Den kom till efter att ett medborgarf­örslag kom in till nämnden 2015. Stadsdelsf­örvaltning­en köpte in bastuflott­en, och en ideell bastufören­ing bildades efteråt för att förvalta flotten genom medlemmars engagemang.

Maria Rosén hoppas på att något liknande kan hända även i Bromma.

– Bastun i Tanto har väldigt stort tryck, och Solviksbad­et är en sådan fin plats. Jag känner att det vore perfekt med en bastuflott­e här för de som inte är medlemmar på gymmet.

Bastufören­ingen är än så länge i startgrope­n, och planen är att få Stockholms stad att vara med och finansiera den nya flotten.

– Intresset är väldigt stort, och den som vill kan gå med i Facebookgr­uppen för att veta mer, säger Maria Rosén.

stort.

Intresset är väldigt

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PLANER. I Solvik planerar några Brommabor starta en bastufören­ing med målet att få till en bastuflott­e. Genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS PLANER. I Solvik planerar några Brommabor starta en bastufören­ing med målet att få till en bastuflott­e. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden