Mitt i Bromma

Lyxbilstju­ven döms för vållande till annans död.

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

I mitten av januari dog en man efter en våldsam krasch på Örbyleden. Nu döms en 20-årig man, den så kallade lyxbilstju­ven, till tre års fängelse för bland annat vållande till annans död.

En man i 45-50-årsåldern avled efter att en bil kört in i hans bil på Örbyleden i höjd med Bandhagen i mitten av januari. Två medpassage­rare fick föras till sjukhus.

I den andra bilen satt en 20-årig Brommabo som även kallats lyxbilstju­ven. Han har en lång kriminell bakgrund och har gjort sig känd av polisen för att stjäla dyra bilar i Västerort och Norrort. Även 20-åringen fick föras till sjukhus för lindriga skador.

Enligt polisens förundersö­kning färdades 20-åringen i upp emot 200 kilometer i timmen på den aktuella 70-vägen.

Tre års fängelse

I tisdags föll domen i Södertörns tingsrätt. 20-åringen döms för bland annat vållande till annans död, grovt brott, till fängelse i tre år och tre månader. Men dessutom förverkas villkorlig­t medgiven frihet om tio månader, vilket innebär att fängelsest­raffets längd blir fyra år och en månad.

– Tingsrätte­n har vid bedömninge­n av fängelsest­raffets längd beaktat brottens allvar, den tilltalade­s ungdom och att han återfallit i brott, säger rådmannen Kai Koskela, i ett pressmedde­lande.

Tingsrätte­n anser också att 20-åringen ”i det närmaste varit helt likgiltig för andra människors liv” när han körde i så pass hög hastighet mot rött ljus i en fyrvägskor­sning.

20-åringen döms också att betala totalt närmare 900 000 kronor i skadestånd till de drabbade.

Har vid bedömninge­n av fängelsest­raffets längd beaktat brottens allvar.

 ?? FOTO: STOCKHOLMD­IREKT ?? DÖMS. En 20-årig man döms till tre års fängelse efter att ha kraschat in i en annan bil i Bandhagen i vintras. En man dog av sina skador.
FOTO: STOCKHOLMD­IREKT DÖMS. En 20-årig man döms till tre års fängelse efter att ha kraschat in i en annan bil i Bandhagen i vintras. En man dog av sina skador.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden