Mitt i Bromma

Patrik i Teddybears släpper egen platta

”En halvdeppig skiva, men jävligt viktig”

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Patrik Arve, medlem i bland annat bandet Teddybears, från Stora Mossen har många strängar på sin lyra.

Nu släpper han eget album, där fokus ligger på djurens rätt och veganism.

Patrik Arve är en av tre medlemmar i musikgrupp­en Teddybears. Förutom det är han även sångare i punkbandet Nya Krösus och i Swedish Tiger Sound. Musik är en stor del av hans liv helt enkelt.

– Jag har åtta band, jag går upp och gör en låt och tänker att ”det här kan man använda till det bandet”. Plus att det är svårt att överleva i den här branschen, man kan inte lägga alla ägg i en korg, säger Patrik Arve.

Hans nya album, ”Skärpning på alla plan”, släpps dock under sitt artistnamn Von Arfve.

Jag nystar upp ämnen som jag brinner för.

Vad handlar ditt nya album om?

– Det är lite lugnare än det jag brukar göra. Albumet är på svenska, jag har några gästrappar­e men annars har jag gjort allt själv. Jag nystar upp ämnen som jag brinner för, som veganism, rättvisa på jorden och klimathote­t, säger han.

Lyfter djurens rätt

Skivan ligger minst sagt i tiden, för Patrik Arve tar upp wet markets i Asien. Det är marknader där man säljer djur, och preliminär­a uppgifter visar att det nya coronaviru­set spridits från en matmarknad i Wuhan-provinsen i Kina. Enligt Världshäls­oorganisat­ionen, WHO, behövs dock ytterligar­e utredninga­r innan detta kan säkerställ­as helt.

– Det finns hur många dokumentär­er som helst om det här, de slaktar djur som är hopträngda i burar, människor tar på dem och så sprids viruset, och nu ligger jag själv här hemma med alla symptom för covid-19, säger Patrik Arve som hostar igenom sig intervjun.

Vegan sedan länge

Han har länge varit vegan och kämpat för djurens rätt. Efter coronaviru­sets utbrott i stora delar av världen, tror han att folk börjar förstå allvaret, och hoppas att fler ska uppmärksam­ma djurmarkna­derna.

– Det är en halvdeppig skiva, men det är jävligt viktigt.

Albumet släpps den 27 mars.

 ?? FOTO: DANIEL MILTON/MOSTPHOTOS ?? SLÄPPER NYTT. Patrik Arve från Bromma släpper eget album.
FOTO: DANIEL MILTON/MOSTPHOTOS SLÄPPER NYTT. Patrik Arve från Bromma släpper eget album.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden