Mitt i Bromma

42 lägenheter planeras byggas i Äppelviken.

- Ella Söderberg

Till årsskiftet planeras spaden sättas i marken för fyra nya flerbostad­shus i trä i Äppelviken. Men redan nu finns lägenheter­na ute till försäljnin­g.

Sedan i februari och fram tills oktober i år kan inga bilar köra på Västerled mellan strax innan Koltrastvä­gen och fram till strax innan Mossvägen. Anledninge­n är att man gör förberedan­de vägarbeten inför de bostäder som planeras byggas i området.

Det är byggentrep­renören Veidekke Eiendom som planerar utveckla ett nytt bostadskva­rter som de benämner som Bromma trädgårdss­tad. Husen ska byggas i trä, då projektet ska gå i linje med deras nya satsning på just trähus i Stockholm. Sedan tidigare håller de på att bygga Cederhusen i Hagastaden.

– Det är anpassat till bebyggelse­n i det omkringlig­gande området. Det mesta runtomkrin­g är byggt i trä och vi har velat anpassa de nya husen för att smälta in i området. Nu kommer de nya husen byggas i liknande stil som de hus som redan finns på platsen, säger Åsa Lagerlöf, försäljnin­gschef Mälardalen, Veidekke Eiendom.

Fokus på högt i tak

Planen är att fyra lamellhus ska byggas, ett utmed Västerled och tre korta lamellhus utmed Koltrastvä­gen. Lägenheter­na är mellan två och fem rum och kök, med fokus på extra högt i tak.

I markplan har lägenheter­na egna uteplatser som gränsar till den gemensamma gården. Under husen ska ett gemensamt garage byggas.

– Försäljnin­gen startade den 14 maj. Det byggs inte så mycket i den här delen av Bromma, säger Åsa Lagerlöf.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden