Mitt i Bromma

Det blev tre SMguld för Bromma gymnasium.

ROKAD. Vill frigöra fler gruppbostä­der

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

När en ny servicebos­tad öppnar i Annedal i sommar passar stadsdelsf­örvaltning­en på att flytta runt verksamhet­erna inom LSS.

Detta för att säkra fler gruppbostä­der i Bromma.

I juli öppnar en ny servicebos­tad i Annedal. I samband med det föreslår Bromma stadsdelsf­örvaltning att man gör en del förändring­ar bland de befintliga service- och gruppbostä­derna inom lagen om stöd och service till vissa funktionsh­indrade (LSS).

Man vill att Blackeberg­sbackens servicebos­tad ska göras om till gruppbosta­d (se faktaruta) för att boende från Nyängens gruppbosta­d ska kunna flytta dit.

De kommunicer­ar via teckensprå­k vilket gör att lokalerna på Blackeberg­sbacken passar dem bättre eftersom de är placerade på ett våningspla­n.

På Nyängen finns tre våningspla­n och tanken är att de boende exempelvis ska slippa leta efter personal på flera våningspla­n, i och med flytten.

Högre tryck

Jenny Häggmark Lindberg, enhetschef för enheten för personligt stöd i Bromma, berättar att Blackeberg­sbacken ursprungli­gen är utformad för att driva gruppbosta­d så det krävs ingen renovering innan flytten.

När man fick veta att det skulle byggas en servicebos­tad i Annedal passade man på att planera för fler förändring­ar inom LSS-verksamhet­erna.

– Vi har högre tryck på gruppbostä­der än servicebos­täder, och vi såg möjlighete­n att flytta verksamhet­erna, säger hon.

Flytten innebär att de flesta brukare i Blackeberg­sbackens servicebos­tad kommer att erbjudas att flytta till den nya servicebos­taden i Annedal. Om brukaren ändå bedöms vara i behov av just en gruppbosta­d, kommer hen i stället erbjudas en plats inom Nyängens gruppbosta­d.

Alla garanteras plats

Om beslutet klubbas på torsdagens nämndmöte (efter den här tidningen gick i tryck) kan rundflyttn­ingen börja i sommar när de nya servicebos­täderna står klara i Annedal.

– Alla har fått besked om flytten, och vissa har anmält intresse om att flytta till de nya fräscha lokalerna. Alla kommer att garanteras en ny plats, men varje individ har olika behov, säger Jenny Häggmark Lindberg.

När alla har flyttat ut från Nyängens gruppbosta­d frigör det sex nya platser i Bromma.

Alla kommer att garanteras en ny plats.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? FÖRÄNDRING. Blackeberg­sbackens servicebos­tad kan bli gruppbosta­d. Genrebild.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN FÖRÄNDRING. Blackeberg­sbackens servicebos­tad kan bli gruppbosta­d. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden