Mitt i Bromma

Han vill flytta FN:s kontor till Bromma.

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Förra sommaren sköts en 23-årig man ihjäl i Blackeberg. Tre personer dömdes för inblandnin­g i mordet, men samtliga har överklagat domen. HD väljer dock att inte ge prövningst­illstånd.

Det var den 30 juni förra året som en 23-årig man sköts ihjäl utanför sin bostad i Blackeberg när han skulle gå ut med sin hund. Enligt vittnesför­hör i polisens förundersö­kning träffades mannen av flera skott av en ensam maskerad man.

I mars i år dömdes tre personer för inblandnin­g i mordet. En 20-årig man dömdes till 12 års fängelse för mord, en då 24-årig man dömdes för grovt vapenbrott och skyddande av brottsling, grovt brott, till 2,5 år i fängelse, och en då 22-årig kvinna dömdes till fängelse i tio månader för vapenbrott.

De dömda nekar

De dömda har hela tiden nekat mot anklagelse­rna, och i maj i år valde samtliga att överklaga domen till Högsta domstolen. 20-åringen yrkade på att hovrätten skulle frikänna honom från ansvar för mord och grovt vapenbrott, och att straffet under alla förhålland­en skulle lindras.

De andra två yrkade på att de skulle dömas till en annan påföljd än fängelse, eller i vart fall lindra straffet.

– Domen är fel. Det finns en alternativ gärningsma­n, bland annat har hans DNA påträffats på alla brottskläd­er, inklusive rånarluvan, sa 20-åringens advokat Ekrem Güngör till BrommaDire­kt i mars.

Men den 24 juni i år meddelade Högsta domstolen att man inte ger prövningst­illstånd för överklagan­det, och att hovrättens dom står fast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden