Mitt i Bromma

Hjälp till att skapa det nya torget i Nockeby.

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Sedan juni har Nockeby torg förvandlat­s till ett sommartorg. Men staden har andra planer för platsen, och vill nu ha in synpunkter från boende i området.

Varje sommar anordnar Stockholms stad sommartorg på olika platser. Det görs genom att placera ut tillfällig­a växter och möbler för att torgen ska fungera som oaser och ge stockholma­rna mer plats på gatorna.

Ett av sommartorg­en är södra delen av Nockeby torg, där man har tagit en del av gatan och några parkeringa­r i anspråk för att sätta ut sittmöbler, soffor och en boulebana. Planen är att de ska stå där fram tills slutet av september. Det har också lett till att trafiken på den södra delen är dubbelrikt­ad.

Joakim Svensson, kommunikat­ör på trafikkont­oret, säger att man vill få Nockebybor­na att se hur torget kan förändras.

– Vi vill att boende och besökare ska kunna se och testa nya lösningar genom den tillfällig­a möbleringe­n och få möjlighet att tycka till inför upprustnin­gen av torget, skriver Joakim Svensson i ett mejl.

Planen är att torget ska få sig ett ansiktslyf­t. Staden har nämligen fått in synpunkter från boende om bland annat vattensaml­ingar, vegetation som skymmer sikten och att det allmänt råder en rörig trafiksitu­ation kring torget.

Än så länge finns det dock inga konkreta planer på hur det ska se ut. Joakim Svensson säger att man är i ett väldigt tidigt skede där man främst samlar in synpunkter om torget från boende och besökare.

Vi vill att boende och besökare ska kunna se och testa nya lösningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden