Mitt i Bromma

Från Mitt i Brommas Facebooksi­da

-

Man: ”Som pendlingsc­yklist har jag mest besvär med fotgängare. En mycket stor andel av fotgängarn­a tycks ha glömt, eller aldrig fått lära sig, att så fort man kommer utanför ytterdörre­n är man trafikant och måste följa trafikregl­erna.”

Kvinna: ”Jag ifrågasätt­er bara beteendet att köra om till varje pris. Det går ju att anpassa tempot och cykla bakom en annan cyklist en stund tills att det är läge att cykla om.”

Kvinna: ”Jag cyklar ofta in mot stan över Tranebergs­bron i rusningstr­afik. Tvingas cykla i gångbanan eftersom jag ofta möter två eller tre cyklister framför mig. En som kör om och en till som kör om den som kör om.. Och händer att folk kör om på höger sida trots att jag redan är på min kant eller t.o.m i gångbanan redan.”

Man: ”Håller med det är helt galet, likadant från Brommaplan mot Solnahålle­t, cyklar över ’prippsbron’ varje dag & pga vägarbeten har cyklister & gående fått dela på remsan oavsett riktning & det är incidenter varje dag & man blir gapad åt fast man håller regler & hastighet. Obehagligt.”

Man: ”Själv cyklar jag och det ända problemet jag har är att andra cyklister kör på fel sida av vägen och inte plingar om dom ska cykla förbi. Själv cyklar jag på rätt sida av cykel vägen.”

Kvinna: ”Jag utsätter mig fara varenda gång jag går ex till jobbet på grund cyklistern­as och elsparkcyk­larnas framfart. Cyklistern­a använder ofta gångbanan som sin extra fil. Cyklistern­a passerar mig med ca 20 cm avstånd i väldigt hög hastighet vilket är rätt obehagligt. Testa gärna och gå över Tranebergs­bron vid rusningstr­afik.”

Kvinna: ”Det talas i mobil högt och det messas. Ingen plingar vid omkörning. Alla gör precis som de vill. Fort cyklas det också…. Cyklade från Abrahamsbe­rg till Östermalm i 7 års tid. Numera livsfarlig­t.”

Kvinna: ”Alla cyklister tror tydligen att de är med i Tour de France och tar ingen hänsyn överhuvudt­aget!!! Speciellt vid övergången mot Stora Mossen.”

Man: ”Värst är matmopeder­na som håller full gas överallt inklusive gågator. Dessutom låter och luktar matmopeder­na illa. Inte så kul att hamna bakom en oljerykand­e moped i en uppförsbac­ke när man är lite andfådd.”

Kvinna: ”Det är en otäck övergång vid ulvsundapl­an, oavsett varifrån man kommer, o fort går det. Det värsta är dock att få använder ringklocka när de kör om, otäckt både när jag går och när jag cyklar.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden