Mitt i Bromma

Så ska jag börja älska vintertid

-

Jag skulle kunna

skriva om hur ur mycket jag hatar vintertid. Jag skulle kunna skriva om m att det känns mörkt i Stockholm, Sverige och världen just j t nu.

Men jag låter bli. I stället listar jag fyra positiva saker som är helt underbara med att det rent bokstavlig­t talat kommer att bli ännu mörkare den här helgen.

✔ En timmes extra sömn!

Finns det något bättre? För oss morgontröt­ta kan en timmes extra sömn göra underverk – och snyggare ska man visst bli av att sova lite extra. Skönhetssö­mn är en grej har jag hört.

✔ Levande ljus! För oss med kontorstid­er innebär vintertid att det redan är mörkt när vi kommer hem från jobbet. Och vad betyder det? Jo, att det är dags att ta fram värmeljuse­n och tändsticko­rna a – för nu har den mysigaste tiden på året startat!

✔ Ljusare morgnar! Det blir faktiskt inte bara mörkare, det blir ljusare också. På morgonen vill säga. Jag blir glad av dagsljus – och vintertid innebär därmed att jag blir glad tidigare på dagen – härligt!

✔ Mer återhämtni­ng! Enligt sömnforska­re are re är morgonljus­et dagens viktigaste ljus, läser j jag i tidid ningen Land. Det ställer dygnsrytme­n – vi blir pigga, för att sedan bli trötta och somna på kvällskvis­ten. Det är speciellt viktigt för oss kvällspigg­a, som annars har svårare att somna. Perfekt ju!

Helt ärligt, efter sju utropsteck­en och krystade vintertids­hyllningar känns det bara lite bättre – och mycket förljuget.

Hur mycket jag än vi vill förvandla mörker till ljus är världen inte i svartvit. Det finns en gråskala. Och där får man tillåta sig känna att det är tungt tun och mörkt i världen just nu – och samtidigt ta vara på ljusglimta­rna. Som att få sova en timme extra på söndag. sö

Bara lite bättre – och mycket förljuget.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden