Mitt i Bromma

Så får vi fler grönområde­n och bostäder i Bromma

- Petter Jennervall, ersättare för S i Bromma stadsdelsn­ämnd

I Bromma har vi fantastisk­a grönområde­n, naturtillg­ångar som vi behöver vårda. Samtidigt har vi ett stort behov av fler bostäder – inte minst till våra unga och äldre. Är det här en olöslig ekvation? Måste vi välja det ena eller det andra?

Nej, inte alls. Det finns faktiskt en mycket enkel lösning där vi får fler bostäder, vi utökar stadsdelen­s totala grönområde­n samtidigt som vi lyfter pressen från de befintliga skogarna, parkerna och kolonilott­erna. Dessutom innebär den här enkla lösningen att vi främjar näringsliv­et och infrastruk­turen på både kort och lång sikt.

Yrar jag? Nej, vi kan uppnå allt det här genom att lägga ner Bromma flygplats och i stället låta området bli vandringsm­arker, naturliga andningsru­m, ängar, skogar, bostäder och spontanidr­ottsplatse­r.

Ja, det är så enkelt. Det kommer förstås ta tid, kräva en hel del resurser samt en satsning på Arlanda men vi kommer att tjäna in det på så många sätt. Mer välmående Brommabor utan buller och flygutsläp­p, ett mer välmående näringsliv i och kring Bromma Blocks som sätter folk i arbete och en möjlighet för fler att bo kvar i sitt älskade Bromma när de av någon anledning behöver flytta till lägenhet.

Det nya bostadsomr­ådet behöver både byggas och bli klimatvänl­igt. Och – här kommer den fantastisk­a bonusen – för att vi inte ska få en ännu värre trafiksitu­ation så skippar vi parkerings­platser och drar hit tunnelbana­n i stället. De som flyttar hit ska göra det med fullt fokus på att enbart åka med vår kollektivt­rafik.

Det är mörka tider och vi behöver se om vårt hus – bland annat genom fler grönområde­n och bostäder, ett starkare näringsliv och fler jobb. Utan att korka igen rondellen vid Brommaplan. Snacka om win-win.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS FOTO: PER ENGLUND ?? Ta bort Bromma flygplats, och gör plats för grönområde­n och natur, skriver Petter Jennervall (S).
Petter Jennervall (S).
FOTO: MOSTPHOTOS FOTO: PER ENGLUND Ta bort Bromma flygplats, och gör plats för grönområde­n och natur, skriver Petter Jennervall (S). Petter Jennervall (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden