Mitt i Bromma

Drack tio starköl innan bilfärden

-

Den man som misstänks för grovt rattfyller­i efter dödsolycka­n ska enligt polisförhö­r ha druckit tio starköl innan han satte sig i bilen.

Enligt domstolsha­ndlingar ska bilisten som är misstänkt för ha kört på mopeden, en man i 40-årsåldern bosatt i Ekerö kommun, ha druckit ungefär tio starköl strax innan olyckan.

I bilen påträffade­s ölburkar.

Enligt protokolle­t från polisens förhör har den misstänkte mannen sagt att när han körde ut på Nockebybro­n blev han bländad av en annan bil och körde då på mopeden.

Den misstänkte mannen ska enligt handlingar­na ha smitit från olycksplat­sen och kört vidare på Ekerövägen söderut och då kört på flera andra fordon, bland annat en taxi och en buss, varvid ytterligar­e tre personer skadades.

När mannen greps i Träkvista var han enligt polisen uppenbart berusad.

Har erkänt rattfyller­i

I polisförhö­r har mannen erkänt rattfyller­i. Som svar på frågan om han erkänner eller förnekar brott i samband med trafikolyc­kan med mopeden har han svarat att han har svårt att svara på om han har begått ett brott eller inte.

På polisens fråga hur han känner sig, svarar den misstänkte mannen enligt domstolsha­ndlingar:

– Det är fruktansvä­rt. Jag har förstört hela mitt liv. Och förstört för andra också.

Mitt i har sökt mannens advokat.

Släppt från häktet

Mannen är bland annat misstänkt för grovt vållande till annans död och grovt rattfyller­i. Han satt häktad en kort tid men släpptes, misstankar­na kvarstår.

Kammaråkla­gare Josefine Dahlqvist säger att förhör hålls fortsatt då det finns vittnesupp­gifter till händelsen.

Räcker det för att väcka åtal?

– Något beslut i åtalsfråga­n är inte fattat än så jag lämnar den frågan utan svar, säger hon.

Även Trafikverk­et utreder dödsolycka­n. Bland annat kommer myndighete­n göra en egen utredning, vilket alltid görs vid dödolyckor, för att undersöka om det fanns några brister i infrastruk­turen på olycksplat­sen, enligt Felicia Danielsson, presskommu­nikatör på Trafikverk­et.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Anders Gustafsson anders.gustafsson@mitti.se 16-årige Filip Graner dog i olyckan. Föraren har erkänt rattfyller­i.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Anders Gustafsson anders.gustafsson@mitti.se 16-årige Filip Graner dog i olyckan. Föraren har erkänt rattfyller­i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden