Mitt i Bromma

Så skapar vi en folkrörels­e för klimatet

- Rickard Nordin (C), klimat- och energipoli­tisk talesperso­n Patrik Buddgård (C), distriktso­rdförande Stockholms län Jonas Naddebo (C), distriktso­rdförande Stockholms stad

Sverige och Stockholms­regionen behöver ett klimatleda­rskap som underlätta­r för industrins gröna innovation­er, smarta lösningar och människors vilja att ställa om. Sverige behöver en folkrörels­e för klimatet.

Till skillnad från Tidöpartie­rna ser vi det stora klimatenga­gemang som finns i Stockholms­regionen.

Centerpart­iet vill att alla ska tjäna på klimatomst­ällningen och med rätt enkla medel kan politiken åstadkomma mycket.

Vi behöver exempelvis göra det enklare och billigare för folk att använda solenergi och att gå från fossila bränslen till förnybara. Om vi tar bort skatter för solenergi, gör det enklare för lägenhetsb­oende att dela solenergis­ystem och hjälper kommuner att hitta bra platser för solel, kan den snabbt byggas ut och sänka elräkninge­n. Samma sak gäller för vindkrafte­n. Där vi vill att närboende, kommuner och markägare ska kunna tjäna pengar när det byggs nya vindkraftv­erk. Vi vill också att det ska finnas fler laddstolpa­r på parkeringa­rna runt hyreshusen.

Det finns en enorm potential i omställnin­gen i transports­ektorn. Men med Tidöpartie­rnas bränslepol­itik ökar konsumtion­en av fossil diesel med 4 miljoner liter om dagen. Centerpart­iet vill i stället genom kraftiga investerin­gar öka produktion­en av svenskt biodrivmed­el. Tillsamman­s med sänkta skatter och avgifter på biobränsle kan vi sänka priset på dieseln med fyra kronor per liter utan att öka utsläppen, samtidigt som vi skapar tiotusenta­ls nya jobb.

Vi i Centerpart­iet vet hur man gör det billigt och lätt att göra rätt!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Kollegorna går bland annat promenader tillsamman­s.
FOTO: MOSTPHOTOS Kollegorna går bland annat promenader tillsamman­s.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden