Mitt i Bromma

Julmarknad­er nära dig du inte får missa

Livemusik, tomtar, julklappar, chokladhju­l, lokala produkter och mat. Julen står för dörren – missa inte vår julmarknad­sguide!

-

Här säljs fika för den som vill värma sig med en kopp kaffe, och det finns även möjlighet att köpa handgjorda julklappar som har tillverkat­s i arbetsmark­nadens verkstäder. Det erbjuds även guidad rundvandri­ng i lokalerna.

Torsdagen 30 november, klockan 13–17

Bromma arbetsmark­nadscenter, Johan Tilllander­s väg 2 och 5, Blackeberg

När: Var:

Julmarknad på Ängby torg. Scouter säljer brända mandlar, tomte finns på plats, körsång från elever i Norra Ängby skola som sjunger in julen klockan 14, lokala konsthantv­erkare, skolklasse­r säljer fika, glögg, hembakat och annat egentillve­rkat. Det hålls även lotteri och bokförsälj­ning.

Söndagen 3 december, klockan 12.30–15.00

Ängby torg, Bromma

Var:

Julmarknad i Ålsten. Olika verksamhet­er, såsom skolklasse­r, ställer ut och säljer till exempel bakverk, ostar, korvar. Preliminär­t kommer även tomten att dyka upp.

Söndag 3 december kl 12–16.

Ålstensgat­an

När: Var:

Adventsmar­knad i Västerleds­kyrkan. Här ordnas adventsfik­a och försäljnin­g av hembakat bröd. Det kommer även finnas olika hantverk till salu, samt ponnyridni­ng för de minsta.

Söndagen 3 december, klockan 11–14

Västerleds­kyrkan, Västerleds kyrkväg 7

När: Var:

Bild från tidigare julmarknad från Spånga torg.

Barnens adventsgud­stjänst och adventsmar­knad. S:ta Birgitta barnkör 4–5 år sjunger. Brasskvart­ett spelar.

När: Söndagen 3 december, klockan 9.30

S:ta Birgitta kyrka, Nockeby kyrkväg 47

Var:

Ansgars kyrka. Besökare erbjuds köpa fika, och det hålls även lotteri och fiskdamm för de minsta. När: Söndagen 3 december, klockan 9.30–12.00. Gudstjänst kl 9.30–10.30, adventsbas­ar kl 10.30–12.00

S:t Ansgars kyrka, Vidängsväg­en 11

Var:

Spånga julmarknad. Enligt arrangörer­na själva en av Stockholms trevligast­e julmarknad­er. En traditione­ll julmarknad med många stånd där man kan handla i princip alla julens godsaker och presenter. Köp din julgran och krans, träffa tomtefar och tomtemor.

Lördag 9 december, 10.00–15.00

Spånga torg

När: Var:

Vinterfest med marknad på Eggeby gård. En klassisk julmarknad med fokus på det lokala, med föreningar och organisati­oner från Järvaområd­et. Tillåter vädret är marknaden utomhus på gårdsplane­n, men regnar det flyttar man in. Det kommer finnas chans att leka en hel del jullekar och delta i andra juliga aktivitete­r som arrangeras av de lokala föreningar­na. Dessutom ska det dansas runt julgranen och förhoppnin­gsvis även erbjudas ponnyridni­ng, av

Var:

Hantverksl­adan Riddersvik arrangerar julmarknad där det säljs olika former av hantverk. Föreningen grundades av lokala hantverks- och motorentus­iaster 2021 med målet att göra Hässelby trevligare. Man bedriver verkstad inom snickeri, keramik och textil och väv.

Söndagen 3 december, klockan 11–17

Föreningen Hantverksl­adan Riddersvik, Riddersvik­s gårdsväg, Hässelby

När: Var:

Julmarknad på Hesselby slott. Slottet förvandlas till en tvådagars julmarknad som man själv beskriver som en gnistrande vinterdröm. Sångerskan Sonja Aldén uppträder med några julsånger. Tomten är på plats, det finns möjlighet att köpa julklappar och ett minitivoli arrangeras. Under julmarknad­en blir det även bland annat försäljnin­g av hantverk och mat, chokladhju­l, lotterier, prova på-drejning och mycket mer.

Lördag och söndag 25–26 november, klockan 11.00–16.00 båda dagarna

Hesselby slott, Maltesholm­svägen 1, HässelbyVä­llingby

När: Var:

För den som gillar drakar, älvor, brädspel, tv-spel, fantasy, serier, böcker, Marvel, DC, cocplay och japanska figurer är detta marknaden för dig. I Solna anordnas Nördarnas julmarknad där både butiker, hobbyister som tillverkar hantverk, författare och privatpers­oner säljer sina grejer.

Lördag och söndag 2–3 december klockan 11–16 respektive 11–15

Solnahalle­n, Ankdammsga­tan 46, Solna

När: Var:

 ?? FOTO: HESSELBY SLOTT ?? Hesselby slott arrangerar julmarknad för första gången. extra julfina ponnyer.
När: Söndag 3 december, klockan 13.00–17.00
Eggeby gård 1, 163 64 Spånga
FOTO: HESSELBY SLOTT Hesselby slott arrangerar julmarknad för första gången. extra julfina ponnyer. När: Söndag 3 december, klockan 13.00–17.00 Eggeby gård 1, 163 64 Spånga
 ?? FOTO: SPÅNGA MARKNADER ??
FOTO: SPÅNGA MARKNADER
 ?? FOTO: MAGNUS RAGNVID ?? Sonja Aldén sjunger in julen på Hesselby slott.
FOTO: MAGNUS RAGNVID Sonja Aldén sjunger in julen på Hesselby slott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden