Mitt i Bromma

Jag kan varken styra eller stoppa tiden

- KLARA B ORRETEG Redaktör klara.orreteg @mitti.se Mitt i, Box 47309, 100 74 Stockholm · Thomas Nyhlén, thomas.nyhlen@mitti.se · Frida Brooke, frida.brooke@mitti.se · 08-550 552 50, annons@mitti.se · Upplaga: 38 500 ex · anmäl via Uteblivent­idning.nu · Ges

Dhar jag allt oftare upplevt att jag vill ha saker som de var förr. Som innan. Innan vad, är lite oklart. Men det har ofta funnits en känsla av att vilja stoppa tiden. Backa bandet. Återvända till när plånboken inte alltid var så förbaskat tom. Till tiden innan barn sköt varandra för pengar och klimatet inte var upp och ner. Stoppa tiden så att inte mina barn blir stora för fort.

Samtidigt vill jag inget hellre än att tiden ska gå. Att krigen ska ta slut, människor sluta göra illa varandra, att räntan och inflatione­n ska sjunka, och barnen somnar så jag får andas ut.

Lägga mig i badet och kolla på skräp-tv.

et senaste året

Jag stressar framåt i ett tempo som inte kan vara annat än dåligt, medan jag i hemlighet alltså går och längtar bakåt i tiden.

dit skyndar jag. Säger till barnen att skynda. Jag får stresspåsl­ag när det tar för lång tid för sjuåringen att få på sig skorna. Har inte tid att förklara varför snön är vit eller varför barnet på förskolan envisas med att kalla andra för bajskorv.

Jag stressar framåt i ett tempo som inte kan vara annat än dåligt, medan jag i hemlighet alltså går och längtar bakåt i tiden. Orimligt.

För att nå

det ska det snart bli jul. Politiker i våra kommuner kämpar för att få ihop ekonomin och polisen är ständigt på tå för att försöka förhindra att ännu fler skjuts till döds i våldsvågen. Samtid Samtidigt strömmar rapportern­a om män människor som inte klarar sin ekonomis miska vardag in.

O Om jag nu inte kan backa bandet, stop stoppa tiden eller få tillbaka det som det v var innan vill jag åtminstone använda de sista raderna åt en uppmaning; sl sluta med allt som gör andra illa. Bara lägg av.

För det är väl rimligt?

När jag skriver

Växel: 08-550 550 00 · Försäljnin­gschef: Annonsförs­äljning:

Ansvarig utgivare: Tryck: Bold Printing · Distributi­on:

 ?? ?? dig!
Postadress: Redaktions­chef:
Tidningen:
dig! Postadress: Redaktions­chef: Tidningen:
 ?? ?? VECKANS KÄNSLA.
STRESSAD. Djupa andetag, in....ut.
VECKANS KÄNSLA. STRESSAD. Djupa andetag, in....ut.
 ?? ?? God jul!
God jul!
 ?? ??
 ?? ?? Hör av
Hör av

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden