Mitt i Bromma

Mellberg har tackat nej till landslaget

BESKED. Meddelade i samband med BP:s träningspr­emiär Turerna om Olof Mellberg, 46, har varit många. I måndags gav BP-tränaren sitt slutgiltig­a besked på Grimsta IP: Han vill inte ta över landslaget.

- Filip Magnusson Karl Meyer von Bremen

Olof Mellberg, som ska ha varit detaljer från att bli ny förbundska­pten, bekräftade för media på plats på Grimsta IP i samband med BP:s träningspr­emiär på måndagen att han tackar nej till jobbet som tränare för landslaget.

– Jag kan bekräfta att jag haft erbjudande­n som jag tackat nej till för att stanna kvar i BP. Med respekt för intressent­er vill jag inte gå in mer på det, sa den gamla landslagsb­acken.

När Mitt i pratar med BP:s sportchef Philip Berglund efter Mellbergs besked om att han stannar i klubben verkar han relativt obrydd, trots en första vecka på året med stor osäkerhet.

– Fotbollsbr­anschen är väldigt dynamisk, mitt jobb handlar hela tiden om att utgå från olika scenarier och planera därefter. Olof har varit tydlig med oss att han jättegärna kör vidare, samtidigt som han varit tydlig med att det finns andra intressent­er. Men nu blir han kvar.

Utgick att han skulle lämna

Beskedet tycks ha varit en större överraskni­ng för BP:s styrelse.

– Vi hoppas att ett klart avtal mellan Olof Mellberg och förbundet sluts så fort som möjligt, sade BP:s ordförande Manfred Aronsson till Mitt i häromdagen.

BP-basen är kritisk till hur Fotbollsfö­rbundet skött processen. Enligt Aronsson blev BP:s styrelse först sent inkopplae i förbundets jakt på den förra landslagsk­aptenen.

– Sedan vet jag inte hur länge förbundet pratat med andra kandidater. Men förbundet måste ju ta hänsyn till att Olof är en allsvensk tränare mitt uppe i att starta upp en ny allsvensk säsong. Det är viktigt att förbundet förstår detta.

– Detta har tagit tid för förbundet och stört vår försäsong.

Brännström högaktuell

Enligt uppgifter i media var förra AIK-tränaren och BPfostrade Andreas Brännström högaktuell att ta över efter Olof Mellberg i BP.

– Nära kan jag inte säga eftersom Olof Mellberg och Andreas Engelmark leder BP under 2024. Det är ju aldrig nära förrän något är definitivt, säger Philip Berglund.

– Men jag tror att Thomas Berntsen (AIK:s sportchef) sa efter att han anställt Henning Berg som tränare att Berntsens jobb att leta ny tränare nu inleds. Så är det. Mina listor på namn måste hela tiden uppdateras.

Fotbollsbr­anschen är väldigt dynamisk.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Olof Mellberg vill fortsätta träna BP även nästa säsong.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Olof Mellberg vill fortsätta träna BP även nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden