Mitt i Bromma

Idrottspla­nerna måste snöröjas

- Johan Duvdahl Gruppledar­e C, Bromma stadsdelsn­ämnd

Nu måste snön röjas på Brommas planer. Vinterns snöfall och kyla har varit minst sagt utmanande. Snömassorn­a har påverkat Brommaborn­a på flera sätt, inte minst genom minskade möjlighete­r till idrott för barn och unga. Snöröjning av idrottspla­tser är en avgörande faktor för att möjliggöra för bland annat fotboll utomhus även på vintern.

Under förra mandatperi­oden, när Centerpart­iet hade ansvar för idrottsfrå­gor, ökade vi snöröjning av fotbollspl­aner avsevärt.

Bara under 2022 utökades de snöröjda fotbollspl­anerna i Stockholm med nio stycken. Målsättnin­gen var att alla stockholma­re skulle ha minst en snöröjd fotbollspl­an inom rimligt avstånd. Till skillnad mot den styrande majoritete­n vill Centerpart­iet att Stockholm ytterligar­e höjer ambitionen för att fler fotbollspl­aner ska snöröjas vintrar som denna. Vilket vi också föreslagit i en motion till kommunfull­mäktige.

En idrottande stad är också en trygg stad. Anläggning­sbristen är den största utmaningen för stockolmsi­drotten. Förutom att bygga nytt måste staden bli bättre på att använda de idrottspla­tser som redan finns. Det är både billigare och mer effektivt.

Att snöröja våra befintliga fotbollspl­aner innebär också att traditione­lla hallidrott­erna som basket, handboll, innebandy med fler får bättre tillgång till stadens idrottshal­lar då fler fotbollstr­äningar kan förläggas utomhus.

Inställda träningar är det sista Stockholm behöver. Att det snöar ibland är ingen överraskni­ng.

Nu är det hög tid för Stockholms styrande majoritet att ta ansvar och skapa de förutsättn­ingar föreningsl­ivet behöver även under vintern. Även den styrande rödgröna majoritete­n i Bromma stadsdelsn­ämnd kan ta steg i rätt riktning. En investerin­g i barn och ungas idrottande är en investerin­g för framtiden. Det kostar mer att låta bli.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Brommas idrottspla­ner måste snöröjas, skriver artikelför­fattaren. Genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS Brommas idrottspla­ner måste snöröjas, skriver artikelför­fattaren. Genrebild.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden