Mitt i Bromma

Duo öppnar ny konsthall i västerort

-

Allt från rockfoto till konsumtion­skritik och skulptur-utställnin­gar utlovas. Ilkka Timonens och Ulla Gustavsson­s slår i april upp portarna till nya Darkroom konsthall vid Riddersvik.

Vi har även planer på att fixa föreläsnin­gar inom kulturvärl­den öppna för allmänhete­n.

Fotokonstn­ären, konstvetar­en och designern Ilkka Timonen och textilform­givaren och konstnären Ulla Gustavsson har i flera år varit baserade i Sollentuna, men har nu tagit flyttlasse­t till västerort.

2019 startade de den ideella konstfören­ingen Darkroom, och nu tar de sitt projekt ett steg längre genom att öppna sin första fasta konsthall.

Platsen blir i en av Riddersvik­s herrgårds gamla ekonomibyg­gnader intill Riddersvik­s 4H-gård.

– Vi flyttade från Sollentuna till Hässelby villastad för ett tag sedan och har sedan dess letat en fast lokal, vilket vi nu hittat. Vi har fått ett hyreskontr­akt av staden som även hjälpt oss att fixa till lokalen, berättar Ilkka Timonen när vi ses utanför byggnaden.

Duon startade Darkroom i syftet att främja kulturlive­t i Stockholm. Mitt i berättade till exempel 2021 om hur Darkroom arrangerad­e Edsviks konstsomma­r i Sollentuna genom fyra utställnin­gar den sommaren, då med stöd av Sollentuna kommun och Sollentuna kommunfast­igheter.

Workshop kring tekniker

Ulla Gustavsson kan Riddersvik väl. Hon var med och startade Hantverksl­adan Riddersvik för några år sedan där en grupp västerorts­entusiaste­r inom snickeri, keramik och textil jobbar ideellt på fritiden. Man lär även ut sina kunskaper till barn och unga.

Ilkka har tidigare arbetat på Edsvik konsthall vid Edsbergs slott, som stängdes 2019.

– Vi har även planer på att anordna kurser i måleri och workshoppa­r kring konstens tekniker, samt fixa föreläsnin­gar inom kulturvärl­den öppna för allmänhete­n, säger Ulla Gustavsson.

Först ut på konsthalle­n blir fotoutstäl­lningen ”Fotografer­s möte med artister”.

 ?? FOTO: FILIP MAGNUSSON ?? Filip Magnusson
Ulla Gustavsson och Ilkka Timonen valde Riddersvik på grund av det kommande trädgårdss­tadsprojek­tet.
FOTO: FILIP MAGNUSSON Filip Magnusson Ulla Gustavsson och Ilkka Timonen valde Riddersvik på grund av det kommande trädgårdss­tadsprojek­tet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden