Mitt i Bromma

Varför flytta bilen när gatan inte städas?

- Daniel Arencibia

till er med en fråga som har oroat mig och många andra medborgare under en längre tid: Meningen med städdagar och konsekvens­erna av att flytta våra fordon för att möjliggöra städning.

Jag förstår vikten av att upprätthål­la rena och välskötta miljöer men jag finner det nödvändigt att lyfta fram ett antal frågor som rör bristen på samstämmig­het och rättvisa som präglar dessa händelser.

Det är en alltför vanlig upplevelse att trots att vi som medborgare uppfyller vår skyldighet att flytta våra fordon under de angivna städdagarn­a, återvänder till tomma gator täckta av snöberg och utan någon synlig städning.

Denna brist på överensstä­mmelse med avtalet och gällande regler förvånar och frustrerar många av oss. Vad är då syftet med att kräva att vi flyttar våra fordon om det inte resulterar i den utlovade städningen?

Förutom den upplevda orättvisan i att vi som medborgare troget följer parkerings­lagar och regler, upplever vi också en betydande oro för säkerheten för våra fordon och egendomar när de parkeras på otillräckl­iga platser under städdagar.

Risken för skador, stölder och andra oönskade händelser ökar avsevärt när vi tvingas parkera på platser som är mer utsatta och mindre övervakade i onödan. Det är viktigt att klargöra vilka konsekvens­er som följer när städning inte genomförs trots att fordonen har flyttats. Vilka rättighete­r och skyldighet­er har vi som konsumente­r i denna situation?

Är det möjligt att införa tydligare regler eller lagar för att adressera dessa frågor och se till att rättvisa och konsekvens följer i städproces­sen? Det är min förhoppnin­g att ni tar denna fråga på allvar och överväger de oroande aspekterna som jag har lyft fram.

Medborgarn­a förtjänar inte bara en renare miljö utan också rättvisa och klarhet i de processer som påverkar oss direkt.

 ?? FOTO: ANDERS GUSTAFSSON ?? Insändarsk­ribenten undrar varför man måste flytta bilen när gatan ibland inte städas.
FOTO: ANDERS GUSTAFSSON Insändarsk­ribenten undrar varför man måste flytta bilen när gatan ibland inte städas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden