Mitt i Bromma

Solvallast­aden – då längtar travet efter rustad galopp

- Anders Gustafsson anders.gustafsson@mitti.se 08-550 550 87

En ny entré till Solvalla. En upprustnin­g av travområde­ts stallar. Aktörer i den fartfyllda travsporte­n vill helst att allt ska gå fort. Nu får de rätta sig efter hur snabbt – alternativ­t långsamt – stadens beslutskva­rnar mal.

Tomas Rudin, styrelsele­damot i Stockholms travsällsk­ap, sitter i en stimmig lunchresta­urangmiljö, när Mitt i når honom på telefon.

– Tyvärr så pausades arbetet efter något år och det är fortfarand­e pausat. Nu håller vi på att jobba med kommunen för att få i gång det igen och det går framåt, vi planerar för att komma i gång med planarbete­t nästa år, säger Tomas Rudin.

– Vi som sysslar med trav vi är vana vid att det går fort, man vill ju att något ska hända, gärna nu, men här får man luta sig tillbaka och vänta på att processen tar tid.

Vill komma igång

För travsällsk­apet är den utdragna pausen av byggprojek­tet sedan 2019 frustreran­de, låter Tomas Rudin förstå.

Solvalla travbana vill gärna sätta spaden i jorden även för en ny entré till Solvalla, och också en upprustnin­g av stallbacke­n, arbeten som är beroende av att Södra Solvallast­aden börjar byggas.

– Vi är väldigt angelägna att komma i gång. Vi lider ingen skada ekonomiskt men det känns jobbigt att inte komma i gång med planerna.

Att bygga ut själva travbanan är inte aktuellt.

– Däremot alla miljöer som är för hästägarna. Det är ganska gamla stall och miljöer. Det fungerar men är ändå gamla grejer.

Förr eller senare tror han att bygget kommer i gång.

– Vi har ambitionen att sätta i gång det så fort vi har ekonomi till det vilket har att göra med när byggstart sker på de andra delarna, men vi kommer inte att dröja på hanen utan så fort vi får in ekonomi kommer vi att använda pengarna.

Vi som sysslar med trav vi är vana vid att det går fort.

 ?? FOTO: MALIN LÖVKVIST ?? Stockholms travsällsk­ap planerar att rusta upp delar av Solvalla. Själva travbanan är däremot inte i behov av upprustnin­g.
FOTO: MALIN LÖVKVIST Stockholms travsällsk­ap planerar att rusta upp delar av Solvalla. Själva travbanan är däremot inte i behov av upprustnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden