Mitt i Danderyd

Lucas citat ska peppa de som deppar

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

Känner du dig nedstämd eller behöver ha motivation? 18-årige Lucas Otterling, från Djursholm, har skapat en applikatio­n med citat baserat på hur du mår – men resan dit var allt annat än lätt.

Efter att ha fostrats i FC Djursholm och AIK gick drömmen i uppfyllels­e för Lucas Otterling när han var 16 år. Han fick ett ungdomskon­trakt med Fulham – ett lag som då spelade i engelska högstaliga­n. Hela familjen tog beslutet att flytta till London för att Lucas skulle kunna uppnå sin barndomsdr­öm.

Men senare under året hände det som inte får hända en fotbollsmå­lvakt – han bröt fingret under en träning.

– Först trodde jag att jag stukade det, men sen fick jag reda på att det aldrig kommer bli helt och hållet återställt, säger han.

Depression

På målsnöret försvann plötsligt drömmen som han haft hela livet – och det fanns många timmar att fylla när han inte längre kunde spela.

– Jag gick in i en depression, jag kunde knappt se på fotboll då. Det blev ett tomrum och jag visste inte vad jag skulle göra, säger han.

– Men jag började söka på nätet efter peppande citat och läste många inspireran­de texter, tillägger han.

Och det blev början på applikatio­nen ”QuoteNow”.

– Jag tittade på videos hur man gör appar och lärde mig programmer­a från grunden. Så istället för fotboll hittade jag nu något som jag spenderade 15-20 timmar i veckan på.

Nu har appen lanserats och laddats ned av flera hundra personer. När man öppnar programmet får man välja vilket humör man är på, exempelvis ” nervös” eller ”ledsen” – sen får man citat som ska hjälpa en på traven.

– Det känns som många idag flyter på en tunn yta, att ifall något går dåligt så är jag ”dålig”. Men livet består av motgångar och idag mår jag kanon, säger han.

Det blev ett tomrum och jag visste inte vad jag skulle göra.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? SEMESTER. Lucas är tillbaka i Djursholm på semester och spenderar nätterna hos olika vänner. I framtiden är planen att plugga – antingen i London eller Stockholm.
FOTO: KEVIN WEDIN SEMESTER. Lucas är tillbaka i Djursholm på semester och spenderar nätterna hos olika vänner. I framtiden är planen att plugga – antingen i London eller Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden