Mitt i Danderyd

Danderyd fortsätter satsa på cykelvägar. Endast enklare arbeten återstår innan den nya gång- och cykelbanan är färdig på Sköldvägen i Djursholm.

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

Det är på Sköldvägen, mellan Vendevägen och Lokevägen, i Djursholm som arbetet är i full gång med att göra vägen säkrare för gång- och cykeltrafi­kanter. Tidigare under sommaren har PEAB arbetat med att göra vägen bredare och anlagt ny asfalt.

– Man kan säga att vi håller på och städar upp nu. Vi ska lägga lite jord bredvid vägen sen så det kan gro gräs, säger Erik Mokvist, asfaltsläg­gare.

Det som återstår, men som påbörjas de kommande dagarna, är att sätta upp små stolpar, pollare, som ska avgränsa cykelvägen mot bilvägen.

– Det kommer bli lite smalt för bilarna, men det kommer bli tryggare för barn att kunna ta sig till skolan och de som är ute och går, säger kollegan Matthias Rohrwacher.

– Jag har jobbat här i Danderyd i många år och när det gäller gång- och cykevägar så har det blivit mycket bättre den sista tiden, tillägger Erik Mokvist.

På Sköldeväge­n har paret Inger och Claes Mebius bott i 44 år. Trots lite oväsen utanför bostaden så tycker de att det är på tiden att vägen blir säkrare.

– Det är jättebra. Jag tänker på alla skolbarn, folk som går ut med sina hundar. Det har varit som på E4:an här och hänt en del olyckor förr, säger Inger.

– Ja, det har varit livlig trafik och det är ju en raksträcka som bjuder in till att köra fort, så det är bra att man ser över det, säger Claes.

Den nya bilvägen blir fem meter bred, gång- och cykelbanan blir cirka två och en halv meter bred.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden