Mitt i Danderyd

Därför blev det kalabalik i morgonrusn­ingen

Rusningstr­afiken i tisdags morse var klart skakig. En vattenläck­a satte stopp för Roslagsban­an och när resenärer tog sig in till stan väntade kaos i tunnelbana­n.

- Clarence Frenker Lotten Engbom norrort@direktpres­s.se

Tågresenär­erna från Norrort hade en tuff morgon i tisdags. Både Roslagsban­an och tunnelbana­n hade så svåra problem att pressjoure­rna hos SL och Arriva var tvungna att uppge att de inte hade någon prognos för den fortsatta trafiken.

På Roslagsban­an var det en vattenläck­a som orsakade stopp på tågen och ersättning­sbussar fick sättas in mellan Visinge och Roslags Näsby i Täby.

– Vattenläck­an är mellan Ensta och Visinge. Men stoppet är mellan Roslags-Näsby och Visinge, och i stället går ersättning­sbussarna alltså mellan Roslags-Näsby och Visinge, säger Izhak Dan, informatör på Arriva.

Hur lång tid arbetet med att reparera vattenläck­an var oklart.

– Vi har för närvarande ingen prognos, säger Izhak Dan.

Även resenärer på t- banans röda linje hamnade i trafikkaos i tisdags. Dessutom stängdes senare ett av spåren av och endast ett tåg kunde att pendla mellan Zinkensdam­m och Östermalms­torg.

”Ingen prognos”

Klockan elva på tisdagsför­middagen inleddes ett reparation­sarbete av det tekniska fel som på morgonen drabbade spårsträck­an mellan Slussen och Gamla stan.

– Man har något tekniskt fel på banan mellan Slussen och Gamla stan norrut på röd linje och det här gör att man bara kan åka med reducerad hastighet en kortare sträcka. Då bildas det köer tyvärr. Och för att inte få så stora köer drar man in extratågen som går på morgnarna, säger Bengt Stenberg vid SL:s pressjour.

Endast enkeltrafi­k

Mellan stationers­na Zinkensdam­m och Östermalms­torg kunde tågen endast gå i enkeltrafi­k. Tågen från Norsborg och Fruängen fick vända vid Zinkensdam­m och tågen från Ropsten och Mörby centrum fick vända vid Östermalms­torg.

– Man felsöker och försöker åtgärda det så snart som möjligt. Men i nuläget har vi ingen prognos så det ser ut att fortsätta över hela rusningsti­den, sa Bengt Stenberg.

Det här gör att man bara kan åka med reducerad hastighet en kortare sträcka. Då bildas det köer tyvärr.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TOMASZ POZAR ?? KORKAT IGEN. Vid Slussen hade trafiken på röda linjen korkat igen totalt.
FOTO: TOMASZ POZAR KORKAT IGEN. Vid Slussen hade trafiken på röda linjen korkat igen totalt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden