Mitt i Danderyd

Stenkastni­ng mot polis vid storbråk i Arninge

Omkring 200 personer, en större mängd fordon och flera polispatru­ller var inblandade i ett bråk i Arninge förra fredagen.

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

I fredags förra veckan hade en större mängd fordon och människor samlats utanför Coop i Arninge. När polisen skulle rapportera en förare för trafikbrot­t utbröt ett bråk strax efter 23.30.

– När man satt med personen i polisbilen samlades det mycket folk runt omkring. De uppträdde aggressivt och högljutt, säger Sven Erik Olsson, informatör på polisens ledningsce­ntral.

– Polisbilen bestämde sig för att köra därifrån för att slutföra rapporten i lugn och ro. Man hindrades då, men lyckades till slut komma därifrån.

Ytterligar­e patruller skickades till platsen, enligt Expressen rör det sig om totalt elva patruller. Enligt polisens ledningsce­ntral kastades sten och flaskor mot polisen.

– Stämningen var hätsk, hotfull och allmänt olustig, säger Jan Berlin, Täbys kommunpoli­s.

Våldsamt upplopp

Vid 01-tiden var det återigen lugnt på platsen och insatsen avbröts. Enligt polisen har inga personskad­or orsakats.

– En anmälan är skriven på våldsamt upplopp och vi kommer att gå igenom filmer. Det är en pågående polisutred­ning, säger Jan Berlin.

Exakt hur många människor som var på platsen är oklart, men i polisanmäl­an står det ungefär 200 stycken. Enligt Jan Berlin är de i åldern 18-30 år och har kopplingar till de olagliga street race som har körts. Är det Täbybor? – Det är snarare så att de brukar komma från andra ställen än Täby, det sprider sig via sociala medier. Det är bara det att Arninge blivit en samlingspu­nkt, säger Jan Berlin.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? SPÅRAT. Det syns tydligt att det har körts runt på parkeringe­n utanför Coop och Systembola­get.
FOTO: ROLF ANDERSSON SPÅRAT. Det syns tydligt att det har körts runt på parkeringe­n utanför Coop och Systembola­get.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden