Mitt i Danderyd

Nytt kafé för den som fikar efter hälsa

För drygt en månad sedan fick Djursholms torg tillskott av ett ”matkafé” där fokus ligger på hälsan. – Jag kände att det fanns ett hål att fylla här, säger Viktoria Stenström Stålän.

- Berättat för: Kevin Wedin | Foto: Kevin Wedin

Nu har vi haft öppet här i fyra veckor och starten har gått bättre än vad jag trodde. Jag kände att det fanns ett hål att fylla här i Djursholm och nu har jag fått bekräftels­e på att så var fallet.

Man kan säga att vi är ett matkafé. Vi fokuserar på hälsosam mat och fika, med fairtrade-kaffe och ekologiska råvaror i största möjliga mån. Och bara för att det är hälsosamt så behöver det verkligen inte vara tråkigt. Men vi fokuserar också på rawfood, vilket innebär att ingrediens­erna inte får värmas upp över 43 grader.

Vi har väldigt många föräldrale­diga som kommit hit under de här veckorna. Sen kommer det folk som jobbar här på torget, men vi vill ju finnas till för alla. Som

Sen får jag kanske fixa en större skylt, men hittills har mun-tillmun-metoden funkat.

i dag, jag trodde det skulle vara lugnt efter lunchrusch­en men det är det verkligen inte, vilket är kul, eftersom vi vill ha fler gäster på för- och eftermidda­gen.

Vi är fyra stycken som jobbar, varav två arbetar deltid. Men vi kommer hit runt sex-sju på morgonen och sätter igång och gör det som vi säljer, så att det ska vara förberett. Tanken är att det ska vara gott, nyttigt och snabbt.

Visst, själva läget är ju lite bakom torget, men det är inte någon bilväg som korsar och solen ligger på hela dagen, barn kan springa helt fritt på torget. Sen får jag kanske fixa en större skylt, men hittills har mun-tillmun metoden funkat.

Jag har jobbat i den här branschen i 20 år nu och konceptet kom jag på utefter lokalen och platsen. Nu får det ta den tid det tar. Det viktigaste är att det finns bord, stolar och fika – med det så kommer man ganska långt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden