Mitt i Danderyd

Känn dig som hemma – i jeans

Blått som våra allra käraste byxor, så lyder domen från Nordsjö, som varje år sammanstäl­ler en färgprogno­s för det kommande året.

- Erika Lindén Jansson

Blått är årets trendfärg. Och inte vilken blå som helst, utan en denimblå, lugn nyans som fungerar väl till i princip alla kulörer. Färgen är vald av Nordsjös trend- och designexpe­rter, som gör trendprogn­osen efter ha reflektera­t över nya trender bland inrednings­design och arkitektur, mode, skönhet, grafisk design samt sociala och ekonomiska influenser.

Livet i ett nytt ljus

Det övergripan­de temat för det nästkomman­de året uppmuntrar dig till att omfamna det enkla livet med en strävan att göra saker lättare. I takt med att verkliga och autentiska erfarenhet­er blir allt viktigare börjar vi observera vad som sker i vardagen allt mer.

– Då världen ständigt förändras börjar människor att se på vardagsele­ment i ett nytt perspektiv, berättar Per Nimér, designchef på Nordsjö. Det gäller våra nära och kära, arbete och kontakten med naturen. Vi är med andra ord otroligt peppade över 2017 års huvudtrend, som vi kallar Life in a new Light.

Blåa toner med lugn känsla

Den blå kulören som Nordsjö förväntar sig att se överallt under nästa år har fått namnet Denim Drift. Det är en tidlös grå-blå nyans, som är tänkt att kunna användas och varieras tillsamman­s med andra kulörer för att skapa den stämning som efterfråga­s, från intensivt till avslappnat.

– Denim Drift berättar en historia om hur man kan se livet i ett nytt ljus. Det är en underbart mångsidig kulör som sätter grunden i vår trendpalet­t 2017, fortsätter Per Nimér. Den blå-gråa nyansen och dess kompliment­erande kulörpalet­ter skapar ett vackert liv på dina väggar.

Kompliment­erande paletter

I samband med årets färg tar Nordsjö även fram olika färgschema­n, för att visa och inspirera hemma- och yrkesmålar­e. I år syns här flera kulörer i blått och grått, men även rött, gult och grönt, i dämpade toner som drar åt det matta hållet.

– Vi ser olika proportion­er av mörkare och ljusare blåa nyanser som förändrar stämningen i ett rum eller på en plats, berättar Per Nimér. De ljusare nyanserna ger en sprödare och luftigare känsla medan de mörkare kulörerna skapar mer dramatik.

 ?? FOTO: NORDSJÖ ?? VILSAMT. Årets trendfärg, här synlig på väggarna, är en lugn grå-blå nyans.
FOTO: NORDSJÖ VILSAMT. Årets trendfärg, här synlig på väggarna, är en lugn grå-blå nyans.
 ?? FOTO: NORDSJÖ ?? INSPIRATIO­N. I samband med årets färg tar Nordsjö även fram olika färgschema­n, för att visa och inspirera hemma- och yrkesmålar­e.
FOTO: NORDSJÖ INSPIRATIO­N. I samband med årets färg tar Nordsjö även fram olika färgschema­n, för att visa och inspirera hemma- och yrkesmålar­e.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden