Mitt i Danderyd

Frejs kontrakt säkrat – men stannar succéträna­ren?

Norrort har ett lag i superettan även 2017, det står klart efter helgens omgångar. Men nu undrar vi alla – kommer tränaren Bartosz Grzelak stanna kvar i klubben?

- Lotten Engbom

Förra lördagen spelade Syrianska FC lika mot Degerfors i superettan – det innebar att IK Frej med 100 procents säkerhet slipper undan kvalstreck­et och har säkrat en plats i Superettan nästa år.

– Det känns bra, det är klart att det alltid finns med i bakhuvudet att saker och ting kan gå emot, även om jag inte varit jätteoroli­g, säger tränaren Bartosz Grzelak och tillägger:

– Jag tycker ofta att det är en skröna inom fotbollen att andra året i en serie skulle vara tuffare. Som lag blir man bättre scoutad och motståndar­na har bättre koll på en, men vi har mer erfarenhet. Jag visste att vi skulle vara bättre i år.

Full fokus

Bartosz Grzelaks kontrakt sträcker sig två år fram med IK Frej och just nu menar han att det är fullt fokus på Täby-klubben.

– Jag har två år till, och jag är jäkligt motiverad att hugga i och planera nästa år, säger han.

– Sedan ska man aldrig stänga några dörrar. Alla som håller på med fotboll vill komma så högt upp som möjligt. Men jag jobbar stenhårt för 2017 redan nu, det är fullt fokus på det.

Har du fått erbjudande­n från andra klubbar?

– Jag har inte haft några konkreta erbjudande­n. Det har varit lite olika rykten men så är den här tiden på året.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? HAT TRICK. IK Frejs tränare Bartosz Grzelak kan träna superettan-laget Frej för tredje året i rad nästa år.
FOTO: ROLF ANDERSSON HAT TRICK. IK Frejs tränare Bartosz Grzelak kan träna superettan-laget Frej för tredje året i rad nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden