Mitt i Danderyd

M-politikern om Heffo-skandalen: ”Jag skäms”

Delmon Haffo, nu uppsagd m-tjänsteman, kalllade under torsdagen socialförs­äkringsmin­ister Annika Strandhäll (S) för hora. Flera moderata Danderydsp­olitiker är upprörda över beteendet.

- Kevin Wedin

Under torsdagen kallade den moderate politikern Delmon Haffo socialförs­äkringsmin­ister Annika Strandhäll (S) för hora i en webbsändni­ng. Trots att filmen snabbt plockades bort hann den få rejäl spridning. I klippet hör man flera som skrattar åt uttalandet i bakgrunden.

Carina Erlandsson (M), socialnämn­dens ordförande i Danderyd, säger att hon inte finner ord för uttalandet.

– Hade det här varit en lokalpolit­iker i Danderyd så hade jag krävt att denne skulle avsäga sina uppdrag direkt. Jag skäms – jag trodde vi hade kommit längre än så här, säger hon.

”Får en klump i magen”

Senare under torsdagen framkom det att Delmon Haffo, tjänsteman på moderatern­as kansli och lokalpolit­iker i Salem, blivit uppsagd sin tjänst och själv meddelat att han avsäger sig alla sina politiska uppdrag.

– Det här är verkligen inte representa­tivt för moderatern­a överhuvudt­aget. Jag, som moderat, är väldigt engagerad i jämställdh­etsfrågor och det som uttalades, och skratten i bakgrunden, gör ju att man får en klump i magen, säger Hanna Bocander (M), ledamot i kommunstyr­elsen i Danderyd.

– Det är väldigt sorgligt att en ung person som vigt sitt liv åt politiken förstör det för sig själv på 20 sekunder - att man tror att det går att säga de här sakerna...jag finner inte ord, säger Carina Erlandsson.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? KRITISKA. Hanna Bocander och Carina Erlandsson, Moderata lokalpolit­iker i Danderyd, riktar stark kritik mot uttalandet från Delmon Haffo som sändes live i en webbsändni­ng.
KRITISKA. Hanna Bocander och Carina Erlandsson, Moderata lokalpolit­iker i Danderyd, riktar stark kritik mot uttalandet från Delmon Haffo som sändes live i en webbsändni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden