Mitt i Danderyd

Hon hittade sin sanna passion och bytte bana

Att arbeta med böcker har varit Sannas dröm hela livet. I februari sade hon upp sig från ett tryggt jobb på bank för att starta förlaget Mammuthuse­t hemma i Djursholm.

- Berättat för: Kevin Wedin | Foto: Rolf Andersson

För fem år sedan så kom jag tillbaka från föräldrale­dighet, då jobbade jag som valutahand­lare på en större bank. Då hade min chef ett utveckling­ssamtal med mig och frågade ”vad ser du dig om fem år?” och, det kanske var dumt men jag svarade att ”jag ska ha sagt upp mig härifrån och arbeta med böcker”.

Jag slutade jobba på bank i februari och sedan dess har jag arbetat med ett par bokprojekt på förlaget som jag skapat – Mammuthuse­t.

Min nyfikenhet på ekonomi var inte längre lika stor, det var annat som stimulerad­e mig. Samtidigt kunde jag se framför mig att det är lätt att aldrig byta karriär, det är enkelt att trampa på i samma spår och inte ta chansen. Och jag känner att det är böcker jag vill bidra med till samhället.

Reaktioner­na jag får är att folk tycker att det är modigt att hoppa av en bankkarriä­r med en väldigt trygg lön och starta något eget. Jag har inte samma inkomster som då, men jag har en buffert som räcker en viss tid.

Det är jätteskönt att kunna arbeta hemifrån. Jag kan sakna att ha kollegor att bolla med, men som tur är har jag många grannar som är egenföreta­gare så vi springer över på en kaffe och snackar om varandras problem.

När jag berättar vad jag har gjort så hör jag att många har en ”plan B” - något som folk drömmer om. Och i slutändan får man tänka att man inte ska vara 80 år och känna ”nu är det dags”. Man ska ta chansen att hitta lösningarn­a längs vägen istället för att vänta på rätt tillfälle.

Jag känner att det är böcker jag vill bidra med till samhället.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden