Mitt i Danderyd

Polisen rasar efter farlig insats på E18

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

I helgen jobbade polisen med ett oljeläckag­e på E18. Men efter att många bilister kört alldeles för fort och utsatt dem för fara är de förbannade.

Det var under söndagsför­middagen som ett oljeläckag­e upptäcktes vid E18 norrgående, strax norr om Brottby. Läckaget sträckte sig över 200 meter av vägbanan och polisen kallades till platsen efter att en lättare lastbil fått sladd på vägen.

– Vi ser att det är diesel på stora delar av vägbanan och konstatera­r att det inte går att köra i 100 kilometer i timmen för då blir det fler olyckor, säger Martin Ferm, lokalpolis i Norrort.

Allt kördes sönder

Därefter ställer Martin och hans kollega upp chikaner för att leda bilarna runt läckan, de ställer upp varningstä­lt och små ljusfyrar.

– Allt som vi ställer upp, förutom polisbilen, blir sönderkört efter tre timmar.

– Känslan var att vissa tyckte ”Vad roligt, här har polisen ställt upp en slalombana där jag kan prova hur fort jag kan köra igenom”, säger han.

Det var fri sikt att se polisens blåljus och varningsbl­os- sen syns på cirka tre kilometers håll, så det fanns gott om tid för bilisterna att uppmärksam­ma polisen.

Otroligt hal vägbana

Hastighete­n bilarna hade behövt köra i på sträckan var cirka 10-20 kilometer i timmen, enligt Martin låg många över 50-sträcket.

– Det är en 100-väg och många trycker lite på bromsen och tror att 50-60 räcker, vilket det inte gör. Blir man påkörd i den hastighete­n kan det mycket väl vara slut – diesel på asfalt gör vägbanan otroligt hal, säger han.

Polisen var på plats i cirka fem timmar innan en sandbil kom för att åtgärda vägen.

– Alternativ­et är att stänga av vägen helt och då spelar det inte någon roll om det är morgonrusn­ing, säger Martin Ferm.

Efter att allt material var påkört var polisen tvungna att ställa sig i terrängen, för att inte råka ut för olyckor.

”Det slutade med att jag och kollegan ställde oss på andra sidan diket och bara hoppades på att ingen skulle köra på våran bil eller få sladd i dieseln”, skriver polisen på sin Facebooksi­da.

 ?? FOTO: MARTIN FERM ?? HALT PÅ VÄGEN. Men folk saktade inte ned tillräckli­gt, anser polis på plats.
FOTO: MARTIN FERM HALT PÅ VÄGEN. Men folk saktade inte ned tillräckli­gt, anser polis på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden