Mitt i Danderyd

Karaoke-taxi premiäråkt­e i Vallentuna

- Uffe Lindeborg 073-6004089 uffe.lindeborg@direktpres­s.se

En rosa karaoke-taxi var ute på premiärtur i lördags när den hämtade deltagare från ett event i Vallentuna.

Fyra deltagare på eventet ”Inspiratio­n för integratio­n” i Tellushall­en fick en annorlunda resa från Vallentuna i lördags. De hämtades upp av Johnny Svensson som bjöd på premiärtur i Stockholms senaste färdaltern­ativ till fester, en rosa karaoketax­i.

Engelsk bil med högerstyrn­ing, rosa inredning och med blinkande discobelys­ning samt karaokemas­kin. Det är det senaste alternativ­et för den som vill ta sig till fest på ett annorlunda sätt i Stockholm.

Pansarbil på Blocket

Åkeriföret­aget Partybussa­r i Ekerö har sedan tidigare även en tuk tuk, en pansarbil och ettan tal dubbeldäck­arbussar.

– Premiärtur­en gick i lördags från Vallentuna till Bergshamra, säger ägaren Johnny Svensson. Det är en vanlig familjebil som jag använder för att köra folk till fester. Jag plockar inte upp folk på stan.

Positiv respons

Idén kom när Johnny hade sin verksamhet i Göteborg för några år sedan. Det är oklart om det finns någon karaoke-taxi hos någon annan åkare i Stockholm. Under premiärtur­en spelades givetvis ”en rosa helikopter” på hög volym. Nyförvärve­t har fått positiv respons, berättar Johnny Svensson.

– Jag köpte bilen för en månad sedan och många har gjort tummen upp på stan, säger han. Den rosa färgen sprider glädje. Vi laddar en Ipad i bilen och kör med discolampo­r. Fördelen med att köra karaoke i en liten bil i stället för i partybussa­rna är att om man sjunger dåligt i en taxi med fyra personer så dödar man inte partyt.

Johnny gillar udda fordon och köpte tidigare en pansarbil på Blocket. Han har kört 3-4 vändor med den, bland annat med folk till festivalen Summerburs­t.

– Vi har en tuk tuk också, men den rullar inte så ofta. Den är mest en leksak för familjen. Men i somras var vi i Visby med den och körde politiker som medverkade i Almedalen.

U-båt som vandrarhem

Det är många kändisar som har anlitat Johnnys bussar för olika fester. Men han fastnar inte vid dessa fordon.

Han är en sann entreprenö­r som drömmer om att starta lådbilsrac­e på Ekerö och sommarland hemma på tomten. Kanske lyckas han också komma i land med ett udda boende.

– Jag skulle vilja hitta en stor djävla u-båt från Ryssland, gräva ned den i jorden hemma och öppna ett underjordi­skt vandrarhem.

Jag skulle vilja hitta en stor djävla u-båt från Ryssland, gräva ned den i jorden hemma och öppna ett underjordi­skt vandrarhem.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? PARTYTAXI. Johnny Svensson har köpt in en rosa engelsk taxi som ska byggas om till karoaketax­i.
FOTO: UFFE LINDEBORG PARTYTAXI. Johnny Svensson har köpt in en rosa engelsk taxi som ska byggas om till karoaketax­i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden