Mitt i Danderyd

Enebybergs IF hamnade på rätt sida strecket när de lyckades undvika kval för att ramla ner till division fyra. Nu har klubben gjort klart med nygamla tränaren Peter Göthe.

- Kevin Wedin

Det var med nöd och näppe som Enebyberg lyckades undvika nedflyttni­ngskval från Division 3 östra Svealand. Allt avgjordes när Berget besegrade Upsala IF i sista omgången med hela 5-0 i början av augusti.

Nu har klubben gjort klart med en ny tränare. Täbybon Peter Göthe återvänder till klubben där han både spelat och varit ungdomsled­are och assisteran­de tränare. I klubben finns även sonen Linus Göthe, vilket gjort att Peter följt laget på nära håll.

– Jag har följt laget de senaste ett och ett halvt åren. För några år sedan kände jag att jag helhjärtat ville satsa på mitt nya jobb och det privata. Men nu har jag fått en nytändning och när klubben hörde av sig så kändes det i Enebybergs­hjärtat, säger han.

Släppte in för mycket mål

För att undvika att upprepa den här säsongens resultat så finns det ett och ett annat att arbeta med framöver.

– De släppte in alldeles för mycket mål. Gör man tre mål framåt så ska man vinna matcherna enligt min mening. Vi måste se till nu att alla lagdelar arbetar tillsamman­s, säger han.

Som Danderyds Nyheter tidigare berättat så ska IFK Stocksund inleda ett samarbete med Västerås-klubben Juventus IF - något som gör att IFK Stocksund nästa år spelar i division tre.

Blir det konkurrens om spelare?

– Jag hade första passet i tisdags och träffade killarna. Den stora delen av truppen kommer vara kvar, sen kommer vi säkerligen tappa någon, kanske till Stocksund – men jag se det inte som någon hotbild, säger han.

 ?? FOTO: ENEBYBERGS IF ?? ÅTERVÄNDAR­E. Peter Göthe är klar för en återkomst till Enebybergs IF, klubben som han både spelat för och tränat tidigare.
FOTO: ENEBYBERGS IF ÅTERVÄNDAR­E. Peter Göthe är klar för en återkomst till Enebybergs IF, klubben som han både spelat för och tränat tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden