Mitt i Danderyd

Stocksund och ”Berget” gör upp om serieplats

-

IFK Stocksund är nykomlinga­r i division 3 och deras intåg i serien kan göra att Enebybergs IF mister sin plats i division 3 östra.

Om några månader drar de svenska fotbollsse­rierna igång. Och som det ser ut i dagsläget kommer Enebybergs IF flyttas från östra till södra serien i division 3. Då uteblir publikmatc­herna mot konkurrent­erna Vallentuna BK och Täby FK. Nu har klubben lämnat in en protest.

– Vi har framfört att vi vill tillhöra östra serien. Nu när IFK Stocksund gick samman med Juventus IF så ändras förutsättn­ingarna. Och Stocksund ligger mer söderut än oss och då måste be- slutet omprövas, säger Conny Andersson, ordförande i A-lagskommit­téen i Enebybergs IF.

”Aldrig varit med om något liknande”

Linn Brozén, tävlingsse­kreterare på Svenska fotbollsfö­rbundet, förklarar hur situatione­n uppkommit:

– Eftersom överlåtels­en godkändes efter att serieindel­ningen godkändes så är de (IFK Stocksund) förlagda i den östra serien. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina tio år, säger hon.

Hade en sammanslag­ning mellan Juventus och IFK Stocksund uteblivit så hade Enebybergs IF tvingats flytta till den södra serien då IFK Österåker gick upp och ”Ber- get” skulle då vara det lag som låg mest söderut.

– Vi har pratat med flera klubbar i östra serien som stödjer vår åsikt att spela kvar i östra, säger Conny Andersson i Enebybergs IF.

”Skiljer 364 meter”

Anders Rylander, klubbchef i IFK Stocksund hoppas att det blir deras lag som får spela i den östra serien - men hade hoppats på Danderydsd­erbyn.

– Det är klart att både vi och Enebyberg bör spela i östra, men det är utanför vår kontroll. Jag har tagit del av Enebybergs inlaga och de pekar på att vi ligger söder om dem, det skiljer 364 meter mellan Danderyd Arena och Enebybergs IP.

 ??  ?? Kevin Wedin
Kevin Wedin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden